Home » Knowledge Base » Algemeen » Actueel (01-03-2024)

Actueel (01-03-2024)

Als we iets bijzonders te melden hebben, zoals een nieuwe functie, een storing of een andere belangrijke mededeling, dan vind je die op deze pagina. Een volledig overzicht van alle updates vind je in de updatelog.


01-03-2024 | Evenementen
Vrijdag 22 en zaterdag 23 maart: Kerkenbeurs 2024, Expo Houten
Op 22 en 23 maart wordt in Houden de grootste facilitaire beurs voor kerken georganiseerd. Wij zijn daar uiteraard ook aanwezig. Met KB24BEAM kun jij gratis naar binnen. Lees meer »

29-02-2024 | Evenementen
Nieuw: berichtenbalk in KerkBeamer
Met de nieuwe berichtenbalk kunnen eenvoudig berichten worden getoond op de beamers en/of TV-schermen in de kerk. Activeer de berichtenbalk in het sjabloon, geef deze de juiste vormgeving en voeg berichten toe in de presentatie.

08-01-2024 | Evenementen
Zaterdag 3 februari: Informatiedag Kudelstaart
Op 3 februari organiseren we de tweede KerkBeamer Informatiedag, waar jij alles kunt ontdekken over het maken kerkpresentaties en kerkTV-uitzendingen. Lees meer »

24-12-2023 | Presentaties
Landelijke storing Kerkdienstgemist
Update 25-12-2023, 10.15 uur: storing opgelost
Sinds Kerstavond kampt Kerkdienstgemist met een grote storing. Hierdoor is het voor veel kerken niet mogelijk om hun kerkdienst online uit te zenden. Voor actuele informatie verwijzen wij je naar de informatiepagina van Kerkdienstgemist.

20-12-2023 | Presentaties
Presentaties delen
In deze laatste week voor kerst hebben we nog een kerstcadeautje voor je! Vanaf vandaag kun je KerkBeamer presentaties delen. Via de deelknop in het dashboard deel je eenvoudig een presentatie met bijvoorbeeld de voorganger, het muziekteam of wie je maar wilt. Zij kunnen de presentatie bekijken zonder daarvoor in te loggen in KerkBeamer. Het bewerken van presentaties is uiteraard niet mogelijk.

03-11-2023 | Evenementen
Zaterdag 18 november: Informatiedag Apeldoorn
Op 18 november organiseren we de eerste KerkBeamer Informatiedag, waar jij alles kunt ontdekken over het maken kerkpresentaties en kerkTV-uitzendingen. Lees meer »

22-06-2023 | Evenementen
Zaterdag 7 oktober: Backstage Themadag Amersfoort
Op zaterdag 7 oktober organiseert Backstage AV een themadag voor kerken in de Boogkerk in Amersfoort. Wij zijn er ook weer bij en vertellen je alles over het maken van presentaties en kerkTV-uitzendingen. Lees meer »

06-07-2023 | Algemeen
Audio-bestanden toevoegen aan onderdelen
In de bewerkpop-up kun je, naast video, nu ook voor audio kiezen. Hiermee kun je een audio-bestand toevoegen aan onderdelen. Na het toevoegen vind je links onderin een button, waarmee je in de rechterbalk een audio-bestand kunt uploaden.

  • Een audio-bestand kan worden afgespeeld over meerdere dia’s in een onderdeel
  • Je kunt een audio-bestand automatisch laten starten en herhaald afspelen
  • Een audio-bestand kan na het afspelen automatisch doorgaan naar het volgende onderdeel

30-05-2023 | Algemeen
Samen KerkBeamer
Er zijn inmiddels veel mensen die met KerkBeamer werken. Super tof! We willen graag op een laagdrempelige manier met je in contact komen. Daarom hebben we twee groepen aangemaakt, op Facebook en LinkedIn.

Op deze platformen wisselen we ideeën uit en delen we tips. Samen kunnen we KerkBeamer nog beter maken. Maar belangrijker nog; samen kunnen we kerkdiensten maken die visueel goed te volgen zijn en die betrokkenheid creëren bij mensen in de kerk én online kerkbezoekers. Doe je mee?

19-05-2023 | Algemeen
Nieuw logo voor KerkBeamer
Het logo van KerkBeamer bestaat sinds het begin en beeld uit waar we destijds mee begonnen: het maken van beamerpresentaties. Met alle nieuwe toevoegingen en ideeën past dit logo niet meer goed bij KerkBeamer. Met trots presenteren we daarom een nieuw logo. Dezelfde naam, maar een modern logo, waarbij de beamer heeft plaatst gemaakt voor het kruis. Op kerkbeamer.nl/nieuw-logo lees je alles over het nieuwe logo en onze toekomstplannen. Het nieuwe logo wordt de komende tijd doorgevoerd in de software en andere uitingen.

12-05-2023 | Sjablonen
Kerkstijl-wijzigingen worden direct doorgevoerd in alle onderdelen
Zet sjablonen snel naar je eigen hand en wijzig in een handomdraai het lettertype van het hele sjabloon. Wijzigingen die je doet in de kerkstijl worden direct doorgevoerd in alle sjabloononderdelen en de standaard liturgie.

08-05-2023 | Database
Eenwordingsliederen NGK beschikbaar
Sinds 1 mei 2023 zijn GKV en NGK één geworden. Hiervoor is een toolkit met liederen en bijbelteksten beschikbaar gesteld. In KerkBeamer zijn deze liederen en bijbelteksten beschikbaar gemaakt. Bekijk hier ons blog daarover.

04-05-2023 | Documentatie
Nieuw stappenplan om te starten met KerkBeamer
Wil je starten met KerkBeamer 2.0? Lees dan vooral dit nieuwe stappenplan door, waarin we je stap voor stap door KerkBeamer loodsen.

25-04-2023 | Presentaties
NIEUW: PDF’s maken van presentaties
Speciaal voor slechtzienden kun je nu een PDF maken van KerkBeamer 2.0 presentaties. Via het dashboard maak je een export van de presentatie. Hierin nemen we alle lied- en bijbelteksten op, in een goed leesbaar lettertype.

19-04-2023 | Software
Button ‘Terug naar dashboard’ in software niet beschikbaar
De button, om vanuit een presentatie in de software terug te keren naar het dashboard, is momenteel niet beschikbaar. Deze levert af en toe een foutmelding op. Je kunt nu de software sluiten en weer opnieuw openen om een andere presentatie te openen in de software.

12-04-2023 | TV-uitzendingen
NIEUW: TV-uitzendingen maken met KerkBeamer
De langverwachte update is er… Je kunt met KerkBeamer nu ook je kerkTV-uitzendingen vormgeven. Stel weergaven als ondertiteling en tekst over beeld in en bepaal hoe de kerkTV-uitzending er uitziet. Op deze pagina vind je meer informatie over deze update en een snelstart.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet