Home » Knowledge Base » Basispresentaties » Basispresentaties

Basispresentaties

Een basispresentatie vormt de basis van je presentaties. In een basispresentatie maak je onderdelen aan, bepaal je de vormgeving van de presentaties aan en vul je de standaard liturgie.

Nieuwe basispresentatie

Vanuit het dashboard kun je naar de Basispresentatie. Via het plusje kun je een nieuwe basispresentatie aanmaken. Lees hier meer over het aanmaken van een basispresentatie.

Stappenplan
Wil je stap voor stap aan de slag met het maken en vullen van een basispresentatie? Bekijk dan dit stappenplan, met bijbehorende video.

Onderdelen aanmaken

Door onderdelen aan te maken zet je dia’s klaar voor degene die presentaties voorbereid. Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen als liederen, bijbelteksten en een onderdeel voor video’s. Maar ook onderdelen voor bijvoorbeeld het avondmaal kun je alvast klaarzetten. Lees hier meer over het aanmaken van onderdelen.

Instellingen

De basispresentatie kent een uitgebreid instellingenmenu. Hier bepaal je bijvoorbeeld of onderdelen wel of niet aangepast mogen worden in presentatie, geef je de standaard kerkstijl in en maak je variabelen en voorwaarden aan.

Standaard liturgie

De standaard liturgie is een soort template voor je kerkdiensten. Deze vul je met onderdelen uit de basispresentatie. De standaard liturgie bevat onderdelen die altijd of vaak voorkomen in een dienst, zoals de wet, het gebed en de geloofdbelijdenis.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet