Home » Knowledge Base » Nieuw bij KerkBeamer? » Beginnen als gebruiker

Beginnen als gebruiker


Inleiding

Wat leuk dat je aan de slag gaat met KerkBeamer! Voor jouw kerk is een account opgezet waar jij toegang tot hebt. Als gebruiker kun je met KerkBeamer presentaties maken en afspelen tijdens de kerkdienst.

KerkBeamer maakt het mogelijk om kerkpresentaties en kerkTV-uitzendingen te creëren. De beheerder heeft ingesteld hoe jullie KerkBeamer gaan gebruiken. Vraag aan hem of haar hoe jullie KerkBeamer inzetten.


Inloggen in KerkBeamer

Je ontvangt een wachtwoord zodra je gebruikersaccount is aangemaakt. Hiermee kun je inloggen op app.kerkbeamer.nl via je favoriete browser. Zodra je bent ingelogd, kom je op het dashboard waar je alle gemaakte presentaties ziet en nieuwe presentaties kunt aanmaken.


Presentatie maken

Klik rechtsboven op ‘Nieuwe presentatie’ om te beginnen. Je komt dan in de Presentatie Assistent. Afhankelijk van het door de beheerder gekozen sjabloon doorloop je de stappen van de Presentatie Assistent of maak je handmatig een presentatie.

Om meer te leren over het maken van presentaties, lees de volgende artikelen:

Een sjabloon bepaalt de opmaak en bevat onderdelen voor liederen, bijbelteksten, en meer. Ook zijn er vaste onderdelen die altijd terugkomen in een dienst. Beheerders kunnen sjablonen maken en wijzigen.


Presentatiescherm

Na het aanmaken van een presentatie opent de presentatie. Je vindt hier:

  • Een lijst van alle onderdelen in chronologische volgorde
  • Een voorbeeldweergave van de actieve dia of het kerkTV-beeld
  • Bij gebruik van kerkTV: opties voor de uitzending
  • Een wachtrij met alle dia’s in chronologische volgorde

Onderdelen zijn liederen, bijbelteksten of andere elementen uit de kerkdienst, zoals een welkomst- of collectedia. Een onderdeel kan uit meerdere dia’s bestaan.
Voorbeeld: het onderdeel Psalm 1: 1 – 3 bestaat uit 3 dia’s.


Presentatie bewerken

Het vullen en aanpassen van je presentatie doe je voornamelijk door onderdelen toe te voegen. Klik hiervoor onderin op ‘Onderdeel toevoegen’. Vervolgens opent de bibliotheek van het gekozen sjabloon. Selecteer het onderdeel dat je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een lied.

Wanneer je een onderdeel selecteert, opent dit zich en afhankelijk van het type onderdeel heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld specifieke liederen of bijbelteksten zoeken, of teksten en afbeeldingen toevoegen. Tevreden met het toegevoegde onderdeel? Klik dan rechtsboven op ‘Opslaan’ om het aan je presentatie toe te voegen.

Wil je een onderdeel bewerken of verwijderen? Beweeg dan je muis over het betreffende onderdeel in de lijst en kies een van de opties die verschijnen. Om een onderdeel te verplaatsen, klik en sleep je het naar een nieuwe positie in de lijst.


Presentatie afspelen in de kerk

De KerkBeamer software is nodig om een presentatie in de kerk af te spelen. Deze is waarschijnlijk al geïnstalleerd door de beheerder op de computer in de kerk.

Wanneer je in de kerk de software opent, worden automatisch alle gemaakte presentaties geladen. Selecteer uit de lijst de presentatie die je wilt afspelen.

Zodra de presentatie geladen is, opent het presentatiescherm dat identiek is aan het scherm dat je ook online gebruikt tijdens de voorbereiding. Je kunt de presentatie afspelen met de pijltjestoetsen rechtsonder of met de pijltjestoetsen op het toetsenbord. Wil je nog wijzigingen aanbrengen? Dat kan zelfs tijdens de dienst zonder dat de kerkgangers dit merken. Het wijzigen werkt precies zoals je dat online doet.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet