Home » Knowledge Base » Belangrijk: update KerkBeamer 2.2.0

Belangrijk: update KerkBeamer 2.2.0

Op 12 april 2023 is er een belangrijke update van KerkBeamer uitgebracht. Door deze update is het noodzakelijk om de nieuwste software te installeren en alle onderdelen een keer te open en sluiten.

Dit is er aangepast

In versie 2.2.0 of hoger van KerkBeamer maken we het mogelijk om meerdere tekstblokken, liederen en bijbelteksten op een dia te plaatsen. Hierdoor krijg je veel meer mogelijkheden in het ontwerpen en vullen van sjabloononderdelen. Hierdoor en vanwege de komst van kerkTV, hebben we het verdelen van teksten over de dia’s moeten aanpassen.

Omdat het verdelen van teksten is aangepast werken versie 2.1.4 en eerder vanaf 12 april niet meer. Ook kan het zijn dat onderdelen in een sjabloon niet goed meer werken. Voer daarom onderstaande handelingen uit:

1. Installeer de nieuwste software

Omdat versie 2.1.4 en eerder niet meer werken is het noodzakelijk dat je voor de eerste volgende dienst de nieuwste versie van de software installeert in de kerk.

2. Open alle onderdelen in het sjabloon en sluit deze weer

Omdat het verdelen van teksten is aangepast werken bestaande onderdeel in een sjabloon en standaard liturgie niet goed meer. Hierdoor is het noodzakelijk om alle onderdelen in het sjabloon een keer te openen en te sluiten, voordat je een nieuwe presentatie aanmaakt.

  1. Open je sjabloon
  2. Open het eerste onderdeel in de onderdelenbibliotheek
  3. Klik direct weer op “Scherm sluiten”
  4. Herhaal dit voor alle onderdelen in de onderdelenbibliotheek
  5. Open het eerste onderdeel in de standaard liturgie
  6. Klik direct weer op “Scherm sluiten”
  7. Herhaal dit voor alle onderdelen in de standaard liturgie
  8. Herhaal stap 1 t/m 7 voor alle sjablonen die je gebruikt

Heb je voor 12 april 15.00 uur een presentatie aangemaakt voor een dienst in de komende week? Open dan ook alle onderdelen in de presentatie en sluit deze weer.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet