Elk onderdeel heeft algemene instellingen. Deze vind je rechts van de bewerkpop-up. Hier wijzig je de naam van het onderdeel en bepaal je andere instellingen.
Nadat je een nieuw onderdeel aanmaakt dan verschijnt direct het blok met algemene instellingen. Als je een bestaand onderdeel opent dan kun je de algemene instellingen tevoorschijn toveren door op een leeg gedeelte in de pop-up te klikken.
Instellingen
Naam
Als eerste kun je het onderdeel een naam geven. Deze naam komt in de bibliotheek te staan en helpt teamleden om onderdelen te vinden. Geef dus een herkenbare naam op. Bijvoorbeeld: Lied, Bijbeltekst, Tekstdia, Foto met tekst etc.
Toon in liturgie
Door het schuifje achter ‘Toon in liturgie’ op Ja te zetten wordt het onderdeel opgenomen in liturgieblokken, te vergelijken met het letterbord van vroeger.
Achtergrond
Elk nieuw onderdeel krijgt de standaard Kerkstijl mee. Eventueel kun je een onderdeel voorzien van een eigen achtergrond. Bijvoorbeeld omdat het een onderdeel betreft dat je apart wilt opmaken. Of omdat je bijvoorbeeld een bepaald lied van een eigen achtergrond wilt voorzien. Je kunt kiezen voor een kleur of een achtergrondafbeelding.
Standaard icoon
Onderdelen die worden toegevoegd aan de standaard liturgie of onderdelenlijst bevatten aan de voorkant een icoon, zodat je snel kunt herkennen wat voor een onderdeel het is. Standaard selecteert KerkBeamer een icoon, maar je kunt ook een ander icoon selecteren, die beter past. Kies hiervoor een icoon uit de aangegeven set met iconen.
Voorwaarden
Wanneer je een onderdeel toevoegt aan de standaard liturgie, dan kun je voorwaarden koppelen aan het tonen van een onderdeel. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het onderdeel alleen zichtbaar is als Kindmoment op Ja staat bij een (nieuwe) presentatie. Op deze manier kun je je standaard liturgie dynamisch opbouwen.