Home » Knowledge Base » Blokken » Bijbelteksten

Bijbelteksten

In KerkBeamer zijn 8 bijbelvertalingen beschikbaar. Deze mag je zonder licenties gebruiken binnen je presentaties. Bijbelteksten kun je toevoegen in onderdelen in sjablonen en in een presentatie.

Bijbelblok toevoegen in een sjabloon
Wanneer je een nieuw onderdeel aanmaakt in een sjabloon dan kun je aan dat onderdeel een bijbelblok toevoegen. Maak een nieuw onderdeel aan en kies bovenin voor ‘Bijbel’. Er worden een titel en een tekstlaag toegevoegd.

Bijbelteksten vormgeven
Sleep de titel en het tekstvlak op de juiste plaats. Via de ‘grips’ kun je de vlakken kleiner of groter maken. In de rechterbalk krijg je verschillende opmaakmogelijkheden. Je kunt de titel, tekst, hoofdstuknummers en versnummers nummers allemaal apart opmaken.

Bijbeltekst toevoegen
In zowel een sjabloon als in een presentatie kun je bijbelteksten toevoegen. Laat het vlak in het sjabloon leeg als je het vlak als placeholder wilt gebruiken voor degene die een presentatie voorbereid.

In de rechterbalk vind je, boven de opmaakmogelijkheden, een zoekveld. Hiermee zoek je direct in de KerkBeamer database, met 8 bijbelvertalingen. Kies de gewenste bijbelvertaling en voer je zoekopdracht in. Zoek bijvoorbeeld op Johannes 1: 1-10. Druk op het zoekicoon. De gevonden tekst wordt direct getoond in de voorbeeldweergave. Wanneer je tevreden bent kun je het onderdeel opslaan (sjabloon) of het onderdeel toevoegen aan de presentatie.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet