Technisch gezien wordt alle opmaak binnen onderdelen verwerkt via CSS; opmaakcode die vaak gebruikt wordt voor het stylen van websites. Door de gebruikersvriendelijke interface merk je hier als gebruiker niks van. Mocht je willen dan kun je wel gebruik maken van CSS codes.
Eigen CSS inschakelen
Standaard is eigen CSS uitgeschakeld. Ga naar de Instellingen van het sjabloon. Onder de algemene instellingen kun je Eigen CSS aanzetten. In de bewerkpop-up is het blok Eigen CSS toegevoegd.
Eigen CSS toepassen per laag
Via het blok Eigen CSS kun je per laag eigen CSS-codes toevoegen. Deze codes overschrijven toegepaste waarden in de gebruiksvriendelijke editors of vullen deze aan met opties die standaard niet beschikbaar zijn.
Het gebruik van CSS is op eigen risico. Wij gaan er vanuit dat je bekend bent met CSS als je eigen CSS gebruikt en bieden hier dan ook geen inhoudelijke ondersteuning op.
Voorbeelden eigen CSS
Hieronder vind je voorbeelden van eigen CSS die wellicht interessant zijn om toe te passen. Je kunt de code kopieëren en in Eigen CSS plakken, in de laag waar je deze codes wilt toepassen.
Tekst omranden
-webkit-text-stroke-width: 3px;
-webkit-text-stroke-color: #000000;
Tekst in super- of subscript
Superscript (hoog)
vertical-align:super;
Subscript (laag)
vertical-align:sub;
Tekst uitvullen
text-align: justify;
Schaduw achter tekst
Softe schaduw
text-shadow: 2px 2px 10px #000000;
Harde schaduw
text-shadow: 4px 4px #000000;
Verticaal centreren
display: grid;
align-content: center;
Tekst verticaal weergeven
writing-mode: vertical-rl;
transform: rotate(-180deg)
Bijbelverzen op nieuwe regel laten beginnen
b:before {
content: ' ’;
display:block;
line-height:0;
}