Home » Knowledge Base » Blokken » Liturgie

Liturgie

Een liturgieblok is te vergelijken met het letterbord dat je, voornamelijk, vroeger in kerken zag. Hierop werd de liturgie van de dienst weergegeven. In KerkBeamer hebben we ook een ‘letterbord’, in de vorm van een liturgieblok.

Dynamische liturgie

De liturgie kan alle onderdelen tonen die in een presentatie voorkomen. Dit vormt een totaaloverzicht van de presentatie/dienst, zoals de letterborden ook doen.

Per onderdeel kun je zelf aangeven of je een onderdeel in de liturgie wilt weergeven. Dit doe je per onderdeel in het tabblad Algemeen. Zet het schuifje op Ja.

Afhankelijk van welke onderdelen getoond worden en waar in de onderdelenlijst de liturgie zich bevindt, worden de items weergegeven. Past niet alles erop? Dan tonen we alles in de buurt van het huidige onderdeel. Zo is de liturgie dynamisch en hoef jij niet na te denken over de inhoud en de volgorde van de onderdelen.

Liturgieblok toevoegen

Maak een nieuw onderdeel aan in een sjabloon/presentatie en kies bovenin voor Liturgie. Er wordt een tekstblok met voorbeelditems toegevoegd. Deze zijn random en kunnen niet aangepast worden. In de daadwerkelijke presentatie tonen we uiteraard de daadwerkelijke items van de onderdelenlijst.

In de rechterbalk krijg je onder Inhoud verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om alles, alleen bijbelgedeeltes of alleen liederen te tonen.

Geef ook aan in hoeveel kolommen je de liturgie wilt weergeven. Daaronder kun je nog aangeven welke onderdelen je wilt tonen: onderdelen die al geweest zijn, het huidige onderdeel en/of onderdelen die nog komen.

Uitgebreide opmaakmogelijkheden

De verschillende onderdelen kun je apart van elkaar vormgeven. De onderdelen die al geweest zijn, het huidige onderdeel en de onderdelen die nog komen. Bepaal het lettertype en de tekstgrootte, de kleur en andere opmaakinstellingen.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet