Home » Knowledge Base » Presentaties » Handmatige presentatie maken

Handmatige presentatie maken


Inleiding

Presentaties vormen een essentieel onderdeel van KerkBeamer. Ze maken het mogelijk om tijdens een kerkdienst een presentatie en/of kerkTV-uitzending te vertonen.

Het voorbereiden van presentaties gebeurt online via app.kerkbeamer.nl. Dit kan met behulp van de Presentatie Assistent, wat wij aanraden. Je kunt echter ook zelf handmatig een presentatie samenstellen door onderdelen zoals liederen en bijbelteksten toe te voegen. Met de Presentatie Assistent gebeurt dit automatisch.

Of je nu een presentatie handmatig samenstelt of gebruikmaakt van de assistent, hangt af van de instellingen in het sjabloon. Als de Presentatie Assistent niet is geactiveerd in een sjabloon, dan stel je de presentatie handmatig samen.


Stap 1: Kies een sjabloon en stel datum/tijd in

Begin met het aanmaken van een nieuwe presentatie via het dashboard, waarna het eerste gedeelte van de Presentatie Assistent opent. Selecteer eerst het gewenste sjabloon en bepaal daarna de datum en tijd van je presentatie.

Het gekozen sjabloon beïnvloedt de vormgeving en de vaste onderdelen van je presentatie. Zorg ervoor dat je een sjabloon kiest zonder Presentatie Assistent, om handmatig de presentatie te maken.


Stap 2: Vul variabelen in en stel voorwaarden in

De volgende stap is het invullen van variabele gegevens en het instellen van voorwaarden, die automatisch uit het sjabloon worden geladen. Deze stap personaliseert de presentatie naar jouw wensen.


Stap 3: Presentatie vullen

De presentatie wordt aangemaakt. Afhankelijk van het sjabloon worden vaste onderdelen ingeladen die altijd voorkomen in jullie kerkdiensten. De beheerder heeft dit in het sjabloon zo ingesteld.

Je kunt nu beginnen met het vullen van de presentatie. Klik daarvoor linksonder op ‘Onderdeel toevoegen’. De sjabloonbibliotheek opent zich, waar je een onderdeel kunt selecteren om toe te voegen, bijvoorbeeld een lied. Zoek vervolgens het juiste lied op en klik op ‘Opslaan’. Het onderdeel wordt aan de presentatie toegevoegd. Ga zo door totdat je de hele presentatie hebt samengesteld.

Wil je de volgorde van de onderdelen wijzigen? Pak dan een onderdeel vast in de onderdelenlijst en verplaats dit naar boven of beneden. Een onderdeel wijzigen of verwijderen doe je door met de muis over een onderdeel in de onderdelenlijst te bewegen en aan de rechterkant van de regel te kiezen voor de gewenste actie.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet