Home » Knowledge Base » Presentaties » Onderdelen toevoegen

Onderdelen toevoegen

In het presentatiescherm (zowel online als in de software) vind je de onderdelenlijst. Hierin staan alle onderdelen van de presentatie. Deze lijst kun je aanvullen door onderdelen toe te voegen.

Onderdeel toevoegen

Klik op + Onderdeel toevoegen onderaan de onderdelenlijst om een onderdeel toe te voegen. De bibliotheek opent.

Sjabloon onderdelen

In de pop-up vind je alle onderdelen die in het sjabloon zijn aangemaakt. Deze onderdelen kun, na het vullen met bijvoorbeeld een lied of bijbeltekst, je toevoegen aan je presentatie. Klik op een onderdeel om deze toe te voegen. De bewerkpop-up opent, met de opmaak en inhoud van het betreffende onderdeel. Klik op Leeg onderdeel om een leeg onderdeel toe te voegen.

Onderdeel vullen en bewerken in de bewerkpop-up

De bewerkpop-up is een uitgebreid scherm, waarmee je een onderdeel kunt vullen en bewerken. Aan de bovenkant vind je blokken om toe te voegen. Aan de linkerkant vind je een groot voorbeeldscherm, waarin je delen kunt aanklikken en bewerken. Aan de rechterkant vind je de bewerkblokken. Afhankelijk van het onderdeel dat je gekozen hebt krijg je verschillende opties.

Inhoud toevoegen

Als je bijvoorbeeld een Lied hebt aangeklikt dan opent de bewerkpop-up met de inhoud en opmaak van het onderdeel Lied, zoals deze is aangemaakt in het sjabloon. Klik in de voorbeeldweergave op het liedvlak om deze te vullen. Aan de rechterkant verschijnt een blok Inhoud, te herkennen aan de oranje rand. Zoek via de zoekbalk en klikt het lied aan dat je aan de presentatie wilt toevoegen. Het lied wordt direct toegevoegd in de voorbeeldweergave. Klik op Opslaan of Scherm sluiten om het onderdeel toe te voegen aan de presentatie.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet