Home » Knowledge Base » Bewerkpop-up » Positie en afmetingen

Positie en afmetingen

Elke laag wordt gepositioneerd op een dia. Na het toevoegen wordt een laag automatisch in het midden geplaatst. Door op het vlak te klikken kun je deze groter maken en naar de juiste plek slepen. Dit is echter niet heel nauwkeurig. Via het blok Positie en afmetingen kun je exacte waardes instellen.

Positie en afmetingen instellen

Referentiepunt en Positie
Een onderdeel/dia heeft vier hoeken; links boven, rechts boven, rechts onder en links onder. Via Positie kun je in pixels aangeven waar een laag in de dia moet komen te staan. Deze positie worden automatisch ingevuld als je een laag versleept. Je kunt de waarden ook handmatig ingeven. Het eerste invoerveld is voor de ruimte vanaf links. Het tweede invoerveld is voor de ruimte vanaf boven. Via het Referentiepunt geef je aan vanuit welke hoek de waarden moeten gelden.

Afmetingen
De afmetingen geven de breedte en hoogte van een laag weer. Deze wordt automatisch aangepast als je een laag groter of kleiner maakt. Door in de invoervelden een waarde in te geven (pixels) kun je de exacte breedte (eerste invoerveld) en hoogte (tweede invoerveld) ingeven.

Afstand tot rand
Dit is de afstand van een tekst of een afbeelding tot de rand van de laag. Met een waarde van 20 zet je de tekst bijvoorbeeld 20 pixels vanuit de rand. De invoervelden kunnen alle vier afzonderlijk worden ingevuld. De volgorde is als volgt, van links naar rechts: boven, rechts, onder, links.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet