Home » Knowledge Base » Blokken » PowerPoint

PowerPoint

Een PowerPoint van de voorganger of om voor de dienst af te spelen. Hoewel je met KerkBeamer voor de dienst zelf geen PowerPoints meer nodig hebt, kun je niet volledig om PowerPoint heen. Om het afspelen gemakkelijk te maken kun je PowerPoint-bestanden toevoegen aan KerkBeamer.

PowerPoint(blok) toevoegen

Maak een nieuw onderdeel aan in een sjabloon/presentatie en kies bovenin voor PowerPoint. In de rechterbalk kun je een PowerPoint uploaden.

Kies een .PPT of .PPTX-bestand op de computer. De PowerPoint wordt ge-upload naar KerkBeamer.

Zodra de PowerPoint er staat kun je het vlak, via de ‘grips’ verkleinen, vergroten en verplaatsen. Via de bewerkbalk aan de rechterkant kun je eventueel afgeronden hoeken of randen toevoegen.

Een PowerPoint kan inhoudelijk niet bewerkt worden. Een wijziging aan een PowerPoint doe je dan ook in PowerPoint zelf. Verwijder de PowerPoint uit KerkBeamer en upload het aangepaste bestand.

PowerPoint herhaald afspelen

Het is soms handig om een PowerPoint herhaald te laten afspelen, bijvoorbeeld als presentatie voor de dienst, met mededelingen etc. Je kunt er daarom in een sjabloon/presentatie voor kiezen om PowerPoints herhaald af te spelen. Zet het vinkje op Ja en kies hoe lang een dia in beeld moet staan. De ingegeven tijd geldt voor alle dia’s in de PowerPoint.

Ben je een sjabloon aan het maken en wil je de voorbereider een PowerPoint laten uploaden? Laat dan de placeholder staan. Degene die de presentatie voorbereid en het onderdeel kiest ziet de placeholder en kan zelf een PowerPoint uploaden.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet