Home » Knowledge Base » Populaire artikelen » Presentatie Assistent

Presentatie Assistent


De Presentatie Assistent is ontworpen om het maken van presentaties te vereenvoudigen. In plaats van handmatig liederen en andere elementen toe te voegen, automatiseert de Presentatie Assistent dit proces voor jou en zet het grootste gedeelte van de presentatie alvast voor je klaar.

 1. Sjabloon voorbereiden: zorg ervoor dat je de Presentatie Assistent activeert in het sjabloon en dat het sjabloon compatibel is met de Presentatie Assistent.
 2. Nieuwe presentatie: ga naar het dashboard en kies ‘Nieuwe presentatie’.
 3. Sjabloon en datum/tijd: Kies het juiste sjabloon en vul de datum en tijd van de presentatie in.
 4. Variabelen / voorwaarden: vul de benodigde variabelen in en controleer of de voorwaarden correct zijn ingesteld.
 5. Liturgie invoegen: kopieer de liturgie in het daarvoor bestemde tekstvlak en ga naar de volgende stap.
 6. Liturgie controleren: bekijk de door de assistent geanalyseerde liturgie en doorloop eventuele aandachtspunten.
 7. Liturgie verrijken: de liturgie wordt automatisch aangevuld met vaste onderdelen uit het gekozen sjabloon.
 8. Presentatie controleren: controleer of de presentatie naar wens is en klik op ‘Presentatie aanmaken’.
 9. Presentatie afronden: De presentatie wordt gecreëerd, waarbij liederen en andere elementen automatisch worden toegevoegd.

Zo werkt de Presentatie Assistent

Het creëren van presentaties gaat met KerkBeamer al een stuk vlotter dan met traditionele programma’s zoals PowerPoint. De Presentatie Assistent tilt dit naar een hoger niveau door nog meer taken van je over te nemen. Dit maakt het proces niet alleen sneller, maar ook minder gevoelig voor fouten.

De assistent analyseert de ingevoerde liturgie en identificeert automatisch de verschillende onderdelen, zoals liederen en bijbelteksten, maar ook specifieke segmenten zoals ‘votum & groet’ en ‘preek’. Op basis van deze analyse verzamelt de Presentatie Assistent de benodigde elementen uit een uitgebreide database van liederen en bijbelteksten. Deze worden vervolgens geïntegreerd met de standaardonderdelen van de presentatie, waardoor een complete presentatie ontstaat.

Nadat de Presentatie Assistent je presentatie heeft voorbereid, kun je deze naar wens verder aanpassen en verfijnen. Jouw persoonlijke opmaakvoorkeuren, zoals vastgelegd in het sjabloon, worden hierbij volledig overgenomen.Stap 1: Kies een sjabloon en stel datum/tijd in

Begin met het aanmaken van een nieuwe presentatie via het dashboard, waarna de Presentatie Assistent opent. Selecteer eerst het gewenste sjabloon en bepaal daarna de datum en tijd van je presentatie. Het gekozen sjabloon beïnvloedt de vormgeving en de vaste onderdelen van je presentatie.


Stap 2: Vul variabelen in en stel voorwaarden in

De volgende stap is het invullen van variabele gegevens en het instellen van voorwaarden, die automatisch uit het sjabloon worden geladen. Deze stap personaliseert de presentatie naar jouw wensen.


Stap 3: Liturgie invoegen en analyseren

Plak de liturgie die je wilt voorbereiden in het daarvoor bestemde tekstvlak. Dit kan direct uit een Word-document of een e-mail zijn. De Presentatie Assistent analyseert deze informatie, filtert wat nodig is en verwijdert overbodige details.

Let op: wanneer je gebruikt maakt van kolommen of tabellen dan kun je de Presentatie Assistent het beste in Google Chrome gebruiken.


Stap 4: Controleer analyse en doorloop aandachtspunten

Na analyse toont de assistent alle herkende onderdelen aan de rechterzijde, inclusief de geselecteerde liederen en bijbelteksten. Vergelijk dit met je originele invoer en let op groene (correcte) en rode (foutieve) regels. Door op een regel te klikken, kun je:

 • Een ander onderdeel kiezen;
 • Liederen of bijbelteksten wijzigen;
 • Onderdelen opnieuw instellen of verwijderen.

Stap 5: Vaste onderdelen en doe een laatste controle

In deze laatste stap worden de vaste onderdelen uit het sjabloon toegevoegd, die ook de volgorde bepalen. Je ziet nu de volledige liturgie en kunt de presentatie aanmaken. Je kunt nu ook nog onderdelen verplaatsen of toevoegen.

Let op: inhoudelijke wijzigingen zoals teksten toevoegen of media uploaden zijn pas mogelijk na het aanmaken van de presentatie.


Disclaimer

KerkBeamer gebruikt OpenAI voor de analyse van liturgie. Hoewel kunstmatige intelligentie efficiënt is, kunnen er fouten optreden. Controleer daarom altijd zorgvuldig de resultaten. Volgens OpenAI’s disclaimer wordt ingevoerde data niet verder gebruikt of gedeeld.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet