Home » Knowledge Base » Presentaties » Presentaties afspelen via software

Presentaties afspelen via software

Het afspelen van KerkBeamer 2.0 doe je via de KerkBeamer Software. Je spreekt met de software het beamerscherm/de TV-schermen in de kerk aan en speelt de online gemaakte presentatie af.

KerkBeamer Software openen

Na de installatie van de KerkBeamer Software vind je op het bureaublad een icoon van KerkBeamer. Dubbelklik hierop om de software te openen. Je wordt doorgestuurd naar het dashboard met daarop alle beschikbare presentaties.

Als je de software voor de eerste keer opent dan krijg je een inlogscherm te zien. Log hier in met je inloggegevens van KerkBeamer. Het maakt niet uit wie van het team inlogt. De weergave is voor iedereen hetzelfde: alle presentaties, van iedereen worden getoond. Eenmaal ingelogd hoeft er een volgende keer niet weer ingelogd te worden.

Presentatie openen

De lijst met beschikbare presentaties geeft alle presentaties weer die online zijn aangemaakt, van alle teamleden. Klik op de presentatie die je wilt openen.

Beeldscherminstellingen controleren

Er opent een scherm waarmee je de schermen kunt controleren en instellen. Dit gebeurd bij het openen van elke presentatie.

Bij het openen van de presentatie hebben we op één van de beschikbare schermen onderstaande afbeelding geplaatst. Deze hoort op het scherm van de beamer te staan. Controleer of dit het geval is. Pas de beeldscherminstellingen aan als dit niet het geval is, totdat de afbeelding op het juiste scherm staat.

Klik nu op Doorgaan. De presentatie opent.

Presentatie afspelen

In de geopende presentatie vind je de onderdelenlijst, de live beamerweergave en de wachtrij. Het eerste onderdeel uit de onderdelenlijst wordt direct weergegeven op de beamers/TV-schermen in de kerk. Dit zie je ook in de live weergave.

Gebruik de pijltjestoetsen om door de presentatie te klikken. Je kunt ook dubbelklikken op één van de dia’s, onderin de wachtrij. Uiteraard kun je ook de bedienbuttons aan de rechterkant gebruiken. Het presentatiescherm is gelijk aan de online omgeving. In dit artikel lees je meer over het presentatiescherm.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet