Home » Knowledge Base » Presentaties » Presentatiescherm

Presentatiescherm

Nadat je een bestaande presentatie geopend hebt of een nieuwe presentatie hebt aangemaakt, kom je in het presentatiescherm terecht. Hier bereid je de presentatie verder voor, of speel je de presentatie af op de beamers in de kerk.

Onderdelenlijst

De onderdelenlijst bevat alle onderdelen die in de presentatie voorkomen, zoals dia’s voor het welkom, stil gebed en de wet. Maar ook liederen, bijbelteksten en video’s staan in de onderdelenlijst. Als je deze hebt aangemaakt met een standaard liturgie vanuit het sjabloon, dan zullen de vaak voorkomende onderdelen er standaard in staan. De rest kun je aanvullen door onderdelen toe te voegen.

Zorg ervoor dat de onderdelenlijst op chronologische volgorde staat. In de dienst is het handig om de presentatie van boven naar beneden af te spelen. Zo hoef je alleen maar door te klikken en doorloop je vanzelf de volledige liturgie.

Een onderdeel kan uit één of meerdere dia’s bestaan. Zo heeft een onderdeel ‘wet’ meestal maar één dia, maar kan een lied meerdere dia’s met coupletten hebben.

Dia-overzicht

Onderaan het scherm vind je een overzicht van alle dia’s. Deze staan in chronologische volgorde achterelkaar, waarbij de actieve dia in het midden staat. Door de bedienknoppen aan het begin en eind van het overzicht te gebruiken, scroll je door alle dia’s. Klik dubbel op een dia om deze live te zetten op de beamer. Dit pas je bijvoorbeeld toe als je een dia wilt overslaan of als je een stuk terug moet in de presentatie.

Wanneer je met je muis stil blijft staan op één van de dia’s, verschijnt er een grotere weergave van de betreffende dia. Via de play-knop kun je de dia live zetten. Via de bewerkknop kun je de dia bewerken in de bewerkpop-up.

Voorbeeldweergave

Aan de rechterkant van het scherm staat de voorbeeldweergave. Hier zie je het beeld zoals dat ook op de beamer of TV-schermen in de kerk te zien is.

Bedienknoppen

Rechts onderaan vind je de bedienknoppen. Door op het pijltje naar rechts te klikken ga je één dia of klik vooruit. Door op de linkerpijl te klikken ga je één dia of klik terug.

Via het oogje rechts onderin zet je de beamer/TV-schermen op zwart. Past zwart niet goed in jullie kerk of wil je liever een andere kleur gebruiken? Bij de Instellingen van een sjabloon heb je, onder Kerkstijl, de mogelijkheid om een andere kleur te kiezen.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet