Home » Knowledge Base » Sjablonen » Sjablonen

Sjablonen

Een sjabloon vormt de basis van je presentaties. In een sjabloon maak je onderdelen aan, bepaal je de vormgeving en vul je de standaard liturgie.

Sjabloon met links de onderdelenbibliotheek en rechts de standaard liturgie.

Nieuw sjabloon

Vanuit het dashboard kun je naar de Sjablonen. Hier vind je een aantal standaard sjablonen die wij voor je klaargezet hebben. Klik op een standaard sjabloon om deze te openen. Wij maken een kopie, waarna we jouw nieuwe sjabloon direct openen. Het is een kopie, dus je kunt altijd opnieuw een standaard sjabloon openen.

Overzicht met jouw eigen sjablonen en de standaard sjablonen die je kunt gebruiken.

Onderdelen aanmaken

Door onderdelen aan te maken zet je dia’s klaar voor degene die presentaties voorbereidt. Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen als liederen, bijbelteksten en een onderdeel voor video’s. Maar ook onderdelen voor bijvoorbeeld het avondmaal kun je alvast klaarzetten. Lees hier meer over het aanmaken van onderdelen.

Instellingen

Een sjabloon kent een uitgebreid instellingenmenu. Deze vind je links onderin het sjabloon. Hier bepaal je bijvoorbeeld of onderdelen wel of niet aangepast mogen worden in een presentatie; geef je de standaard kerkstijl in en maak je variabelen en voorwaarden aan.

Standaard liturgie

De standaard liturgie is een soort blauwdruk voor je kerkdiensten. Deze vul je met onderdelen uit het sjabloon waar je in werkt. De standaard liturgie bevat onderdelen die altijd of vaak voorkomen in een dienst, zoals de wet, het gebed en de geloofsbelijdenis.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet