Home » Knowledge Base » Sjablonen » Sjablonen

Sjablonen


Inleiding

Een sjabloon bepaalt de vormgeving van presentaties. Hiermee stel je de standaard achtergrond, het lettertype en de kleuren in. In een sjabloon kun je onderdelen aanmaken voor zaken zoals liederen en bijbelteksten, en bepaal je welke vaste onderdelen er zijn.

Nieuwe presentaties worden gemaakt op basis van een sjabloon. Wanneer je voor een nieuwe presentatie een sjabloon selecteert, wordt de juiste vormgeving automatisch toegepast. Je kunt onderdelen toevoegen uit de onderdelenbibliotheek, waarbij alles direct in de bijbehorende stijl wordt getoond.


Onderdelenbibliotheek

Onderdelen bestaan uit liederen, bijbelteksten of andere elementen van de kerkdienst, zoals een welkomstdia of een dia voor de collecte. In het sjabloon vind je alle onderdelen aan de linkerkant. Hier kun je ook nieuwe onderdelen aanmaken. Deze onderdelen kunnen vervolgens tijdens de kerkdienst gebruikt worden om de presentatie te vullen.

Een onderdeel kan uit meerdere dia’s bestaan. Bijvoorbeeld: het onderdeel Psalm 1: 1 – 3 bestaat uit 3 dia’s.


Vaste onderdelen

In het sjabloon vind je ook ‘vaste onderdelen’. Deze worden standaard aan elke presentatie toegevoegd en omvatten onderdelen zoals de zegen, de preek en de collecte. De vaste onderdelen kun je invullen met elementen uit de onderdelenbibliotheek.


Instellingen

Een sjabloon biedt toegang tot diverse specifieke instellingen, zoals de optie om al dan niet gebruik te maken van kerkTV-uitzendingen en de mogelijkheid om de algehele vormgeving in één keer aan te passen. Daarnaast kun je hier variabelen en voorwaarden instellen. Ook regel je in de instellingen hoe je het sjabloon klaarmaakt voor de Presentatie Assistent.


Sjabloon aanmaken

Een nieuw sjabloon creëer je met behulp van de Sjabloon Assistent. Deze leidt je door alle stappen heen, waardoor je snel een sjabloon gereed hebt. Vervolgens kun je het sjabloon verder aanpassen en verfijnen.

Zodra een sjabloon is aangemaakt, kun je dit openen via de instellingen vanuit het dashboard.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet