Home » Knowledge Base » Technisch » Technische eisen videomixer

Technische eisen videomixer

KerkBeamer is binnenkort (verwacht medio maart) te koppelen aan videomixers van Blackmagic Design en Roland. Hierdoor kun je met deze videomixers gebruik maken van de automatische bediening. Voor andere videomixers geldt dat je wel de extra uitgang voor TV-uitzendingen kunt gebruiken, maar niet de automatische 1-persoonsbediening.

In de kerkwereld wordt veel gebruik gemaakt van Blackmagic Design ATEM videomixers. Deze videomixers worden door ons dan ook het beste ondersteunt en onderhouden.

Blackmagic ATEM Constellation HD
Doordat het protocol van Blackmagic voor alle videomixers gelijk is ondersteunen wij alle typen. Onze persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar de Constellation HD, vanwege zijn goede prijs- kwaliteitverhouding. De Constellation is de opvolger van de populaire Television Studio.

De Television Studio is halverwege 2022 vervangen door de Constellation. Groot voordeel van de Constellation is dat deze videomixer scalers (UpDownCross converters) aan boord heeft. Nadeel is dat de Constellation alleen maar SDI-uitgangen heeft en geen HDMI. Hierdoor zijn er tussen de PC en de videomixer SDI » HDMI converters nodig.

Voor het aansluiten van de Blackmagic Constellation is het volgende nodig:

Download dit schema als PDF

Overige Blackmagic videomixers
Naast Constellation wordt de ATEM Mini Pro (Extreme) vaak gebruikt in kerken. Tot een paar jaar terug werd de Production Studio veel geplaatst, waardoor ook deze videomixer nog regelmatig gebruikt wordt. Beide typen ondersteunen we binnen KerkBeamer. Voor de Production Studio geldt wel dat de weergave beeld-in-beeld (Picture in Picture) niet werkt.

Overige merken videomixers
Naast de videomixers van Blackmagic ondersteunen we ook de Roland V-1HD en V02-HD. De weergave beeld-naast-beeld werkt in de V1-HD niet. Doordat de protocollen per Roland-model verschillen ondersteunen we de andere modellen van Roland niet.

Maak je gebruik van een ander merk of model videomixer? De automatische bediening van KerkBeamer werkt dan helaas niet. Wel kun je gebruik maken van de extra uitgang voor TV-uitzendingen en zo alsnog ondertiteling of één van de andere weergaven gebruiken.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet