Home » Knowledge Base » Bewerkpop-up » Tekstopmaak

Tekstopmaak

Elke tekst die je in KerkBeamer plaatst kun je opmaken. Selecteer de tekst die je wilt opmaken en klik op Tekstopmaak. Er opent een blokje met verschillende opmaak mogelijkheden.

Lettertype, groottes en kleur aanpassen

Lettertype

Binnen KerkBeamer maken we gebruik van Google Fonts. Hierdoor heb je de beschikking over 1.595 lettertypen. Bekijk op fonts.google.com/attribution de lijst met alle lettertypen (inclusief voorbeelden) zoals deze ook in KerkBeamer getoond wordt.

Standaard lettertypen als Arial, Calibri, Times New Roman en Verdana komen niet in Google Fonts voor en daardoor ook niet in KerkBeamer. ‘Open Sans’ wordt veel gebruikt als aternatief voor Arial en Verdana. ‘Fira Sans’ en ‘Nunito’ lijken erg op Calibri. ‘Tinos’ gebruikt men als alternatief voor Times New Roman.

Opmaak

Je kunt kiezen uit dikgedrukte tekst (B), schuingedrukte tekst (I) of onderstreept. Klik op een blokje om de gewenste opmaak te selecteren.

De standaard uitlijning van tekst is links. Maar je kunt ook kiezen voor gecentreerde of rechts uitgelijnde tekst.

Tekstgrootte

De tekstgrootte geeft aan hoe groot de tekst weergegeven dient te worden. Geef een waarde in punten (pt) in of gebruik de schuif om de grootte van de tekst te bepalen. De aanpassingen worden direct weergegeven in het voorbeeld.

Langere teksten worden automatisch afgebroken naar een volgende dia. Je hoeft hier geen rekening mee te houden in de tekstgrootte.

Regelhoogte

De ruimte tussen regels wordt regelhoogte genoemd. Deze kun je instellen door de schuifbalk te gebruiken. Een hogere regelhoogte zorgt er doorgaans voor dat een tekst beter leesbaar is, zeker op grotere afstand.

Tekstkleur

Via de tekstkleur geef je aan hoe de kleur van de tekst in de laag moet worden. Klik op de kleur om een kleurenpop-up te openen. In deze pop-up kun je een kleur selecteren. Je kunt ook een hexadecimale kleurcode of RGB-waarden ingeven. Via het laatste blokje kun je de tekst eventueel transparant maken.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet