Home » Knowledge Base » KerkTV-uitzendingen » TV-weergaven selecteren en vormgeven

TV-weergaven selecteren en vormgeven

Zodra je de functionaliteiten voor het maken van kerkTV-uitzendingen geactiveerd hebt kun je in een onderdeel, zoals een lied of bijbelonderdeel, weergaven selecteren en vormgeven.

Weergaven selecteren

Open een onderdeel in het sjabloon (bijv. Lied) en klik in de rechter bewerkbalk op Onderdeel. De onderdeelinstellingen openen. Kies nu voor Weergaven uitzending. De mogelijkheden die je hebt zijn onder andere afhankelijk van de blokken (liederen, bijbelteksten, video etc.) die in het onderdeel zijn toegevoegd. Kies de weergaven die je later wilt kunnen gebruiken in een presentatie door ze aan te klikken.

Sjabloon > Onderdeel > Onderdeelinstellingen

Standaard weergave

Kies een standaard weergave voor het betreffende onderdeel. Zo kun je voor liederen bijvoorbeeld Ondertiteling kiezen. Elke keer als je het onderdeel Lied toevoegt in een presentatie dan wordt standaard ondertiteling ingesteld.


Weergaven vormgeven

Elke gekozen weergave kun je per onderdeel vormgeven. Zodra je een weergave selecteert wordt er bovenin, in de dropdown met Presentatieweergave, een extra weergave toegevoegd. Kies de weergave die je wilt bewerken.

Sjabloon > Onderdeel (bijv. Lied) > Dropdown bovenaan pop-up

De betreffende weergave wordt geopend, waarna onze standaardinstellingen ingeladen worden. Zo hebben we voor ondertiteling een goed leesbare versie gekozen, die ook door Nederland Zingt gebruikt wordt. Je kunt dit aanpassen, maar je kunt ook de pop-up sluiten en een nieuwe presentatie aanmaken en de weergaven direct gebruiken.

Sjabloon > Onderdeel (bijv. Lied) > Weergave (bijv. Ondertiteling)

Wil je deze of een andere weergave aanpassen, dan werkt dit hetzelfde als in een presentatie. In de rechterbalk kun je lettertypen, groottes, kleuren etc. aanpassen. Zo maak je jouw TV-uitzending helemaal naar wens op.

Heb je in de standaard liturgie al onderdelen staan? Geef dan ook daar per onderdeel aan welke weergaven je wilt kunnen gebruiken en wat de standaard weergave is.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet