Home » Knowledge Base » Populaire artikelen » Updatelog (27-06-2024)

Updatelog (27-06-2024)

We werken doorlopend aan het uitbreiden en verbeteren van KerkBeamer. Hiervoor brengen we regelmatig updates uit die direct te gebruiken zijn. Hieronder vind je de updates die tot nu toe zijn uitgebracht. Zelf iets gevonden? Geef jouw feedback aan ons door.


Update 27-06-2024

Presentaties
Video-upload vervangen
De service die we gebruikten voor het uploaden en verwerken van video’s stopt binnenkort. Daarom hebben we een geheel nieuwe service geïntegreerd. Als gebruiker merk je hier niets van, maar hierdoor kun je video’s en audiobestanden blijven gebruiken in je presentaties. Er is hiervoor geen nieuwe software nodig.

Sjablonen
Verbeteringen aan het draaiboek voor vaste onderdelen
In het draaiboek voor tv-uitzendingen werden extra klikken en wijzigingen in camerapositie bij vaste onderdelen niet altijd goed opgeslagen. Dit probleem hebben we in deze update opgelost.


Update 10-06-2024

Presentaties / Content
1 nieuwe bijbelvertaling toegevoegd
Binnen KerkBeamer is een nieuwe bijbelvertaling toegevoegd: de Biebel in de Twentse sproake (Twentse Bijbel). Deze is nu, zonder licentie, te gebruiken in presentaties.


Update 31-05-2024

Presentaties / Content
2 nieuwe bijbelvertalingen toegevoegd
Binnen KerkBeamer zijn twee nieuwe bijbelvertalingen toegevoegd: de Biebel in t Grunnegers (Groninger Bijbel) en de BasisBijbel. Deze zijn nu, zonder licentie, te gebruiken in presentaties.


Update 30-05-2024

Presentatie Assistent
Diverse verbeteringen doorgevoerd
Binnen de Presentatie Assistent zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo werkt het opnieuw instellen van een gevonden onderdeel nu beter en zijn er verschillende nieuwe controles ingebouwd voor betere herkenning.

Sjabloon Assistent
Diverse verbeteringen doorgevoerd
Binnen de Sjabloon Assistent zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo kon de Sjabloon Assistent vastlopen bij ‘alleen kerkTV’. Dit is nu anders opgelost.


Update 22-05-2024

Presentaties
NIEUW: Presentatie Assistent
Het creëren van presentaties is nu eenvoudiger dan ooit met onze nieuwe Presentatie Assistent. Deze handige tool begeleidt je stapsgewijs door het proces van het maken van presentaties, inclusief het toevoegen van liederen en bijbelteksten, allemaal in de juiste huisstijl.

Sjablonen
Mogelijkheden voor Presentatie Assistent toegevoegd
In de sjablooninstellingen is een kopje ‘Presentatie Assistent’ toegevoegd. Hier kun je een sjabloon inrichten voor de Presentatie Assistent.

Sjablonen
NIEUW: Sjabloon Assistent
Een sjabloon bepaalt de vormgeving van presentaties en bevat onderdelen voor liederen, bijbelteksten en meer. Met de nieuwe Sjabloon Assistent kun je nu eenvoudig en snel een nieuw sjabloon creëren.

Presentaties
Onderdelenlijst geeft aan wat je nog moet vullen
De onderdelenlijst in een presentatie geeft met een oranje kleur aan welke onderdelen nog gevuld moeten worden. Zo zie je snel of een PowerPoint nog geüpload moet worden of waar nog een lied ontbreekt.

Sjablonen
Standaard liturgie -> Vaste onderdelen
De naam ‘standaard liturgie’ is aangepast naar ‘vaste onderdelen’. Omdat de standaard liturgie voor de Presentatie Assistent vrij kaal moet zijn, past de naam ‘standaard liturgie’ niet meer en hebben we deze veranderd naar ‘vaste onderdelen’.

Sjablonen
Sjablonen verplaatst
De sjablonen zijn verplaatst. Je kunt ze nu vinden via het ‘dashboard’ en onder ‘Instellingen’.


Update 03-04-2024

Presentaties
Herhaald afspelen video’s verbeterd
Problemen met het herhaald afspelen van video’s in presentaties zijn verholpen in deze update.

Presentaties
Afbeeldingen laden verbeterd
Het laden van afbeeldingen in presentaties verliep niet altijd goed. In macOS moest vaak twee keer geladen worden. Deze update zorgt ervoor dat de map voor tijdelijke bestanden correct wordt aangemaakt, waardoor dit probleem is opgelost.

Software
Witte schermen software
In de software kon je, bij het aanpassen van variabelen of het aanpassen van het draaiboek, op witte schermen stuiten. Erg vervelende issues die we in deze update hebben opgelost.

Algemeen
Optimalisaties
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en issues opgelost in zowel de sjablonen als in het presentatiegedeelte en de software.

Software
KerkBeamer Software 2.4.1
Er is nieuwe software beschikbaar voor in de kerk. We raden aan om deze nieuwe versie te installeren aangezien hierin problemen met video’s, afbeeldingen en witte schermen zijn opgelost.


Update 14-03-2024

Presentaties / Sjablonen
Onderdelen uitwisselen tussen sjablonen en presentaties
Bij het toevoegen van nieuwe onderdelen in presentaties, onderdelenbibliotheek en standaard liturgie kun je nu putten uit alle sjablonen en presentaties binnen het kerkaccount. De inhoud en vormgeving worden overgenomen.

Presentaties
Presentaties dupliceren
In het dashboard kun je nu presentaties dupliceren. Zo kun je een volledig presentatie hergebruiken.


Update 01-03-2024

Presentaties
Berichtenbalk voor urgente meldingen in de kerk
Met de nieuwe berichtenbalk kunnen eenvoudig berichten worden getoond op de beamers en/of TV-schermen in de kerk. Activeer de berichtenbalk in het sjabloon, geef deze de juiste vormgeving en voeg berichten toe in de presentatie.

Presentaties
Volgorde onderdelenlijst verbeterd
Sommige gebruikers hadden last van verspringende onderdelen in de onderdelenlijst. Dit kwam voornamelijk voor bij het uploaden van PowerPoints. In deze update is dit opgelost.

Presentaties
Dupliceren verbeterd
Het dupliceren van onderdelen gaf soms problemen. Zo werden instellingen niet mee-gekopieerd en werden nieuwe namen niet altijd goed opgeslagen. Dit is met deze update opgelost.

Algemeen
Locaties aanmaken
Het is nu mogelijk om meerdere locaties aan te maken in KerkBeamer. Dit is vooral handig als je meerdere videomixers hebt, op verschillende locaties. Door een locatie aan de hardware te koppelen, kun je KerkBeamer op meerdere plekken gebruiken.

Software
KerkBeamer Software 2.4.0
Er is nieuwe software voor in de kerk beschikbaar. Dit is geen verplichte update, maar wel handig als je de nieuwste functionaliteiten, zoals de berichtenbalk ook in de kerk wilt gebruiken. Als je problemen ervoer met de onderdelenlijst of dupliceren is het ook raadzaam om de nieuwste versie van de software te installeren.


Update 07-02-2024

Algemeen
Zoekfunctie lettertypen
Overal waar je tekst kun toevoegen hebben we een zoekfunctie voor lettertypen toegevoegd. Vind op fonts.google.com het lettertype dat je wilt gebruiken en zoek deze vervolgens op in KerkBeamer.

Presentaties
Verbeterde navigatiebalk
De navigatiebalk onderaan in presentaties is verbeterd. Je kunt nu direct de datum en tijd aanpassen en de opslaanbutton werkt weer bij variabelen en voorwaarden.

Presentaties / Sjablonen
Automatische benaming PowerPoints en video’s
Bij PowerPoint- en video-blokken kun je nu aangeven of de naam automatisch moet worden gewijzigd op basis van de geüploade PowerPoint of video. Deze optie is te vinden in de instellingen van het onderdeel.

Presentaties / Sjablonen
Audio-icoon zichtbaar
Het audio-icoon, voor het geval er geen audiobestand was toegevoegd, is weer toegevoegd.

Software
KerkBeamer Software 2.3.2
Er is nieuwe software voor in de kerk beschikbaar. Dit is geen verplichte update, maar wel handig als je de nieuwste functionaliteiten ook in de kerk wilt gebruiken.


Update 24-01-2024

Presentaties
Nieuwe navigatie in presentaties
In de presentatieweergave is er nu een extra balk onderaan met knoppen naar de presentatie-instellingen, variabelen en voorwaarden. Aan de rechterkant vind je informatie over de huidige dia en kun je de beamerweergave in- en uitschakelen.

Presentaties
Vernieuwing in beamerweergave
We hebben de knop voor het in- en uitschakelen van de beamerweergave verplaatst naar de nieuwe balk onderin, in tekstvorm. Hierdoor is de locatie van de knop logischer geworden. Bovendien is het nu duidelijker zichtbaar dat de beamerweergave is uitgeschakeld of op zwart staat in de voorbeeldweergave.

Presentaties
Onjuiste volgorde onderdelenlijst

Sommige gebruikers ervaren problemen met de volgorde van de onderdelenlijst. Deze volgorde verschilde soms in de kerk ten opzichte van thuis. We hebben een update uitgevoerd om dit probleem op te lossen.

Software
KerkBeamer Software 2.3.1
Er is nieuwe software voor in de kerk beschikbaar. Dit is geen verplichte update, maar als je last had van ongewenste wijzigingen in de onderdelenlijst of als je de nieuwe navigatie ook in de kerk wilt gebruiken, dan is deze update wel aan te raden.


Update 20-12-2023

Presentaties
Presentaties delen
Via de deelknop in het dashboard deel je nu eenvoudig een presentatie met bijvoorbeeld de voorganger of het muziekteam. Zij kunnen de presentatie bekijken zonder daarvoor in te loggen in KerkBeamer. Het bewerken van presentaties is uiteraard niet mogelijk.
Elke presentatie voorzien we van een link, die 7 dagen geldig is. Deze vind je in de ‘deel-popup’. Hier kun je de presentatie direct per mail versturen. We versturen dan deze e-mail voor je, waarbij uiteraard jouw naam en kerknaam gebruikt worden.

Presentaties
Beamerscherm op zwart zetten verbeterd
We hebben verschillende verbeteringen aan het knopje “Beamerscherm op zwart” doorgevoerd. Deze vind je nu rechts bovenin de voorbeeldweergave. De verbeteringen zitten voornamelijk in het op zwart zetten en ondertussen doorklikken. Dit ging niet altijd goed.

Software
KerkBeamer Software 2.3.0
Er is nieuwe software voor in de kerk beschikbaar. Dit is geen verplichte update, maar bevat met name kleine optimalisaties. Als je problemen ervaart met de op zwart zetten van het beamerscherm dan is de update wel aan te raden.


Update 16-11-2023

Presentaties
Automatische naamgeving van onderdelen
In de update van 14 november hebben we de naamgeving van onderdelen in presentaties aangepast. Hierdoor werd er voor liederen en bijbelteksten automatisch een naam ingevuld. Deze was ook niet meer aan te passen. Op basis van feedback hebben we nu een vinkje toegevoegd waarmee je per onderdeel kunt aangeven of je de naam automatisch wilt. Zo niet, dan is de naam weer aan te passen.


Update 14-11-2023

TV-uitzendingen
Camera’s en videomixer worden klaargezet bij het opstarten
Zodra een presentatie geopend wordt dan worden de camera’s en videomixer klaargezet voor het controlescherm. Daarna worden de camera’s en videomixer goed gezet voor het eerste onderdeel in de presentatie.

TV-uitzendingen
Standaard weergave (en camerapositie) wanneer niks is ingevuld
In een sjabloon kun je per onderdeel een standaard weergave en, bij automatische bediening, een standaard camerapositie kiezen. Wanneer er niks wordt gekozen of ingevuld dan kiest KerkBeamer nu standaard voor de weergave ‘camera’. Bij cameraposities geldt dat KerkBeamer de laatste positie van het vorige onderdeel gebruikt.

Presentaties
Eerste onderdeel direct geladen
Bij het openen van een presentatie wordt het eerste onderdeel nu direct ingeladen en op de beamer en in de TV-uitzending gezet.

Presentaties
Automatische naamgeving van onderdelen
Bij het toevoegen van een lied of bijbeltekst werd niet altijd de juiste naam weergeven. Dit is opgelost. Daarbij wordt nu ook de naam van bijvoorbeeld een video of PowerPoint gebruikt voor de naam van het onderdeel in de onderdelenlijst.

Algemeen
Diverse verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd in sjablonen en presentaties:

 • Opgelost: liturgieblokken worden niet altijd goed ge-updated
 • Opgelost: achter het laatste versnummer wordt een komma getoond
 • Opgelost: bij meerdere sjablonen kan er niet meer gescrold worden
 • Aangepast: ronde noten zijn (tijdelijk) niet meer mogelijk in de opmaak

Software
KerkBeamer Software 2.2.16
Er is nieuwe software voor in de kerk beschikbaar. Om gebruik te maken van alle wijzigingen van de afgelopen tijd adviseren we je om versie 2.2.16 van de software in de kerk te installeren.


Update 19-10-2023

Deze update bevat optimalisaties voor app.kerkbeamer.nl. Er is geen nieuwe software.

Presentaties
Nieuwe en gedupliceerde onderdelen direct actief in onderdelenlijst
Nieuw toegevoegde onderdelen en gedupliceerde onderdelen worden nu automatisch actief. Hierdoor kun je presentaties nog sneller voorbereiden. Dit geldt alleen voor app.kerkbeamer.nl. In de software worden nieuwe onderdelen onderaan de lijst toegevoegd.

Presentaties
Updaten wachtrij en voorbeeldweergave verbeterd
De wachtrij en de voorbeeldweergave werden bij wijzigingen niet altijd goed ge-updated. Hiervoor zijn in deze update verbeteringen aangebracht.

TV-uitzendingen
Duidelijkere weergave als er geen standaard weergave geselecteerd is
In een sjabloon-onderdeel wordt nu duidelijker weergegeven als er geen standaard weergave geselecteerd is, zodat je weet dat je de deze nog moet aangeven. Als er geen standaard weergave geselecteerd is wordt in een presentatie de weergave ‘camerabeeld’ geselecteerd.


Update 12-10-2023

Deze update bevat voornamelijk onzichtbare optimalisaties voor app.kerkbeamer.nl. Er is geen nieuwe software uitgebracht.

TV-uitzendingen
Verbeteringen weergave ondertiteling
In sommige gevallen werden er meer dan twee regels ondertiteling getoond. Dat is opgelost en er zijn enkele andere issues rondom ondertiteling opgelost.

TV-uitzendingen
Ondersteuning Roland V-02HD
De ondersteuning van de Roland V-02HD is uitgebreid met beeld naast beeld en er zijn enkele bugs rondom de aansturing van de V-02HD zijn opgelost.


Update 05-10-2023

Presentaties
Visuele verbeteringen
In een kleine update vandaag hebben we verschillende visuele verbeteringen aangebracht. Met name op kleinere schermen en resoluties komen de verschillende kolommen en knoppen nu beter tot hun recht. Ook zijn de ‘volgende’ en ‘vorige’ buttons vervangen door grotere exemplaren, zodat je minder snel naast de buttons klikt.


Update 27-09-2023

Deze update bevat enkele kleinere wijzigingen en diverse optimalisaties. De belangrijkste verbeteringen vind je hieronder. Van deze versie is ook nieuwe software uitgebracht.

TV-uitzendingen
Blokjesbeeld vervangen door afbeelding
Het ‘blokjesbeeld’ om aan te duiden dat de weergave transparant is en vervangen wordt door een camerabeeld, is vervangen door een afbeelding. Hierdoor zijn de weergaven in het presentatiescherm en in het draaiboek duidelijker geworden.

Presentaties
Audio en Video verbeterd
In de nieuwste versie van de software werkt het afspelen van audio-bestanden, zoals MP3 beter. Ook hebben we het afspelen van video’s geoptimaliseerd.

Software
KerkBeamer Software 2.2.15
Er is nieuwe software voor in de kerk beschikbaar. Om gebruik te maken van alle wijzigingen van de afgelopen tijd adviseren we je om versie 2.2.15 van de software in de kerk te installeren.


Update 21-09-2023

Dashboard / Instellingen
Instellingen vernieuwd
Het toevoegen van liedlicenties en het aan- en uitvinken van liedbundels is volledig vernieuwd. Hierdoor zijn uitgevinkte bundels nu ook niet meer doorzoekbaar in presentaties. De instellingen voor camera’s en de videomixer zijn ook vernieuwd.

Presentaties / Sjablonen
Voorbeeldweergave bewerkpop-up
De voorbeeldweergave van de bewerkpop-up is geoptimaliseerd. Het opnieuw genereren van de voorbeeldweergave gebeurde na elke bewerking. Dit zorgde ervoor dat je vaak moest wachten. De tijd tussen het bewerken en opnieuw genereren is verlengd, waardoor je meer handelingen kunt uitvoeren voordat er opnieuw gegenereerd wordt.

Algemeen
Visuele verbeteringen
Op verschillende plekken hebben we visuele verbeteringen doorgevoerd. Dit zie je onder andere aan de nieuwe laadschermen. Die zijn volledig vernieuwd en geven nu ook beter aan hoe ver het laden van een presentatie of sjabloon is.

Algemeen
Diverse verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd in sjablonen en presentaties:

 • Opgelost: bij meerdere coupletten op een dia wordt geen witregel toegevoegd
 • Verbeterd: de preview en live beelden van kerkTV worden nu bij het doorklikken beter ge-updated en weergegeven
 • Verbeterd: de weergave van beeld-in-beeld (PiP) in presentaties is verbeterd
 • Verbeterd: bij het openen van de bewerkpop-up wordt nu automatisch de juiste laag geselecteerd, ook bij video’s, PowerPoints en tekstblokken
 • Nieuw: tekstblokken die worden toegevoegd in ondertiteling krijgen automatisch de juiste opmaak mee (witte letters, zwarte rand)

Update 11-08-2023

Dashboard / Instellingen
Gebruikersbeheer vernieuwd
Het toevoegen en bewerken van gebruikers is volledig vernieuwd. Naast technische verbeteringen past het gebruikersbeheer nu ook bij de stijl van de applicatie. Daarbij zijn ook de e-mails met wachtwoorden etc. verbeterd.

Dashboard
Wachtwoord wijzigen
Tegelijkertijd met het vernieuwen van het gebruikersbeheer hebben we ook het wijzigen van het wachtwoord mogelijk gemaakt. Rechts bovenin vind je een profielicoon. Hier kun je ‘ons’ wachtwoord wijzigen naar een eigen wachtwoord.

Dashboard
Uitloggen
Het uitloggen was niet mogelijk in het dashboard. Dat is met deze update opgelost.


Update 07-07-2023

Sjablonen / Presentaties
Verdelen liedregels
Het kon voorkomen dat een lied in losse regels per dia werd weergegeven. Dat is in deze versie opgelost.

TV-uitzendingen
Achtergrond presentatieweergave kerkTV
De achtergrond bij de weergave ‘presentatieweergave kerkTV’ werd niet altijd goed getoond. Dat is in deze versie opgelost.


Update 06-07-2023

Sjablonen / Presentaties
Video’s afspelen verbeterd en uitgebreid
Het afspelen van video’s is onder de motorkap verbeterd, maar we hebben ook interessante functies toegevoegd:

 • Een video kan nu worden afgespeeld over meerdere dia’s in een onderdeel
 • Je kunt een video automatisch laten starten en herhaald afspelen
 • Een video kan na het afspelen automatisch doorgaan naar het volgende onderdeel
 • Het geluid onder video’s kan gedempt worden

Sjablonen / Presentaties
Audio toevoegen aan onderdelen
In de bewerkpop-up kun je, naast video, nu ook voor audio kiezen. Hiermee kun je een audio-bestand toevoegen aan onderdelen. Na het toevoegen vind je links onderin een button, waarmee je in de rechterbalk een audio-bestand kunt uploaden. De hiervoor beschreven functies voor het maken van video’s zijn grotendeels ook te gebruiken bij audio-bestanden.

TV-uitzendingen
Gebruik vaste camera’s verbeterd
Wanneer je gebruik maakt van vaste camera’s in KerkBeamer dan kun je deze nu ook daadwerkelijk gebruiken in de presentatie-omgeving.

Algemeen
Diverse optimalisaties en verbeteringen
In deze laatste grotere update voor de zomervakantie zijn verschillende optimalisaties doorgevoerd. Dit betreft specifieke aansturingen op basis van vragen/wensen en bugs die we zelf tegenkwamen. Ook zijn er enkele design-wijzigingen doorgevoerd. Zo hebben we de kleuren voor de blokken in de bewerkpop-up aangepast.

Er is nieuwe software (2.2.13) beschikbaar. Deze is niet verplicht. Wil je in de kerk gebruik maken van audio en/of de verbeterde video-functies? Installeer dan wel de nieuwste software voor de eerste volgende dienst.


Update 22-06-2023

Sjablonen / Presentaties
Issues met teksten bewerken opgelost
Het bewerken van liedteksten en het plakken van teksten bleek na de vorige update toch nog niet optimaal te werken. We hebben opnieuw een verbetering doorgevoerd.

TV-uitzendingen
Diverse verbeteringen TV-uitzendingen
Er zijn twee verbeteringen doorgevoerd aan het maken van TV-uitzendingen:

 • Opgelost: afbeeldingen met transparantie worden niet altijd goed getoond
 • Opgelost: ondertiteling uitschakelen levert soms een verkeerde achtergrond op

Update 16-06-2023

Sjablonen / Presentaties
Issues met teksten bewerken opgelost
Bij het bewerken van liedteksten, teksten of eigen liederen werden liederen niet altijd goed afgebroken of liep de presentatie vast. Dat is in deze update opgelost. Download de nieuwste software voor in de kerk als je problemen ervaart. Online werk je direct met de nieuwe versie.


Update 13-06-2023

Software
KerkBeamer Software 2.2.10
Vanwege de wijzigingen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd adviseren we je om versie 2.2.10 van de software in de kerk te installeren.

Sjablonen / Presentaties
Liederen met meer dan 10 verzen laden
Als een lied meer dan 10 verzen heeft tonen we alleen het eerste vers. Als een extra vers aangeklikt werd kwam de tekst niet direct in beeld. Dat is in deze versie opgelost.

Sjablonen / Presentaties
Liedtekst aanpassen verbeterd
Het omzetten en aanpassen van een liedtekst verliep niet altijd goed. Zo werden extra teksten niet altijd goed getoond. Deze versie heeft het omzetten en aanpassen verbeterd.

Sjablonen / Presentaties
Diverse verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd in sjablonen en presentaties:

 • Opgelost: de onderdelenlijst scrolt na een dupliceeractie niet mee
 • Opgelost: laagvoorwaarden worden bij nieuwe presentaties niet altijd goed gezet
 • Verbeterd: video’s die kleiner zijn dan de placeholder worden nu gecentreerd uitgelijnd
 • Verbeterd: zoeken van bijbelteksten (er wordt nu gezocht op de eerste drie letters)

TV-uitzendingen
Diverse verbeteringen TV-uitzendingen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd aan het maken van TV-uitzendingen:

 • Opgelost: cameraposities worden niet altijd klaargezet volgens het draaiboek
 • Opgelost: de transparantie geeft soms wit beeld of een zwarte laag over het beeld
 • Verbeterd: weergave en overgangen ondertiteling
 • Verbeterd: aansturing videomixer na handmatige aanpassingen tijdens de dienst

Update 08-06-2023

Presentaties
PowerPoints doorklikken verbeterd
Het kon voorkomen dat een PowerPoint niet goed doorklikte in een presentatie. Dit gebeurde als er 2 PowerPoints in stonden of een placeholder voor PowerPoint. Dit issue is opgelost.

TV-uitzendingen
Instellingen camera’s gewijzigd
Wanneer je problemen ondervindt het met aansturen van camera’s dan adviseren wij je om de nieuwste update van de software te installeren (2.2.9). Hierin zijn een aantal instellingen voor camera’s gewijzigd.

Dashboard
Nieuwsartikelen in dashboard
Regelmatig schrijven we blogs over het maken van presentaties en TV-uitzendingen. In het dashboard vind je nu de laatste drie artikelen van kerkbeamer.nl/blog.


Update 02-06-2023

Sjablonen / Presentaties
Placeholder notenbalken
De placeholder voor notenbalken bleef altijd wit, ook als je een andere kleur ingesteld had voor de notenbalken. De placeholder krijgt nu de ingestelde kleur.

Presentaties
Naam liederen in onderdelenlijst
Na het zoeken en toevoegen van een lied aan de presentatie werd de naam van het onderdeel niet aangepast. Dat is in deze update opgelost. De naam van het lied wordt nu weer getoond.

Sjablonen / Presentaties
Refreinen bij lied zoeken
Wanneer een lied met coupletten en refreinen gezocht werd, dan werden de refreinen niet altijd meegegeven, terwijl deze wel bij het couplet hoorden. Dat is in deze update opgelost.

TV-uitzendingen
Achtergrond ondertiteling
Eventueel ingestelde achtergronden achter ondertiteling werden niet altijd goed gezet voor het lied, de notenbalken en een bewerkt lied. Dat is nu wel het geval.

Sjablonen
Thumbnails maken verbeterd
Een thumbnail van een onderdeel gaf niet altijd de exacte opmaak weer. Dat is verbeterd/opgelost.

Software
KerkBeamer Software 2.2.8
Bovenstaande wijzigingen zijn doorgevoerd in een nieuwe versie van de software. Versie 2.2.8 kun je nu downloaden. Het is niet verplicht deze te installeren. Zit je op een versie lager dan 2.2.4, dan adviseren wij je om wel te updaten.


Update 23-05-2023

Algemeen
Vernieuwde huisstijl doorgevoerd
Vorige week hebben we een nieuwe logo voor KerkBeamer gelanceerd. Deze is vandaag doorgevoerd op app.kerkbeamer.nl. Daarbij hebben we ook direct het inlogscherm vervangen voor een modernere versie.

TV-uitzendingen
Verbeteringen weergaven TV-uitzendingen
We hebben kritisch gekeken naar welke weergaven voor TV-uitzendingen wanneer beschikbaar zijn. Dit is nu afhankelijk van of er wel of geen videomixer is ingesteld en welk type. Ondertiteling is weggehaald voor titel- en tussendia’s. In een presentatie kun je alleen de standaard weergave nog bewerken.

Presentaties / TV-uitzendingen
Nieuwe controleschermen
Wanneer je een presentatie opent krijg je op de beamer/TV-schermen en in de multiview voor TV-uitzendingen nieuwe controleschermen te zien. Op de beamer verschijnt (als alles goed is ingesteld) het logo van KerkBeamer met de tekst “Controlescherm beamer”. Voor de TV-uitzending zie je een foto van een zingende vrouw en een wit scherm voor de transparantie. Als dit klopt dan staan de beeldscherminstellingen goed.

Dashboard
Snelstart beschikbaar vanuit dashboard
Wil je goed van start met KerkBeamer? Vanuit het dashboard kun je nu naar deze snelstart.

Algemeen
Diverse verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost in het maken van presentaties en TV-uitzendingen:

 • Opgelost: bij het kopiëren van een onderdeel met een lied is het lied niet meer gekoppeld
 • Opgelost: na het dupliceren van een onderdeel komen de voorwaarden er dubbel in te staan
 • Verbeterd: de PDF-export gebruikt de afbrekingen in de presentatie i.p.v. volledige verzen

Software
KerkBeamer Software 2.2.7
Bovenstaande wijzigingen zijn doorgevoerd in een nieuwe versie van de software. Versie 2.2.7 kun je nu downloaden.


Update 17-05-2023

Presentaties
Afspelen video’s verbeterd
Het afspelen van video’s verliep af en toe haperend. In deze update hebben we het afspelen van video’s in presentaties verbeterd.

Sjablonen / Presentaties
Issue ontbrekende liedregels opgelost
In sommige liederen ontbraken de laatste regels van een vers of refrein. Dit bleek door een verkeerde afbreking te komen. Dat is in deze update opgelost.

Dashboard
PDF maken in ‘oude’ dashboard
Vanaf vandaag is het ook in het ‘oude’ dashboard mogelijk om PDF’s te maken van KerkBeamer 2.0 presentaties.

Algemeen
Diverse verbeteringen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost in het maken van presentaties en TV-uitzendingen:

 • Opgelost: bij meerdere tekstblokken wordt het kortste blok herhaald
 • Opgelost: nieuw lettertype wordt niet overgenomen in een presentatie
 • Opgelost: tekstdikte aanpassen werkt niet in (lied)titels
 • Opgelost: achtergrond van beeld naast beeld is niet aan te passen
 • Verbeterd: koppelen van een tekstblok in een andere weergave werkt niet goed
 • Verbeterd: de koppeling tussen een lied en de notenbalken is soms losgekoppeld

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Bovenstaande wijzigingen zijn doorgevoerd in een nieuwe versie van de software. Versie 2.2.6 kun je nu downloaden.


Update 12-05-2023

Sjablonen
Kerkstijl-wijzigingen worden direct doorgevoerd in alle onderdelen
Zet sjablonen snel naar je eigen hand en wijzig in een handomdraai het lettertype van het hele sjabloon. Wijzigingen die je doet in de kerkstijl worden direct doorgevoerd in alle sjabloononderdelen en de standaard liturgie.

TV-uitzendingen
Ondertiteling eigen lied verbeterd
Een eigen lied van ondertiteling voorzien en het bewerken van liedteksten, werkte niet naar behoren. Er werden teveel regels getoond in de ondertiteling. In deze update is dat opgelost.

Sjablonen / Presentaties
Terug naar origineel na bewerken liedtekst
Als je de tekst van een bundellied bewerkt dan kun je vanaf deze update terug naar het origineel. Zo ben je sneller weer bij de originele tekst en/of de notenbalken.


Update 25-04-2023

Presentaties
PDF maken van presentaties
Via het dashboard maak je nu snel een PDF van de presentatie. Deze is ideaal voor slechtzienden die tijdens de dienst mee willen lezen met de teksten van liederen en de schriftlezingen. Je vindt de knop als je in het dashboard over een presentatie heen gaat met je muis. De PDF opent in een nieuw tabblad.
De PDF is gemaakt voor slechtzienden. Daarom wordt er een PDF gemaakt met liederen en bijbelteksten, in een groter lettertype. De opmaak hiervan is niet aan te passen.

Sjablonen / Presentaties
Diverse verbeteringen presentaties maken
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost rondom het maken van TV-uitzendingen:

 • Opgelost: variabelen/voorwaarden tonen soms de verkeerde waarde
 • Opgelost: centreren teksten liederen/eigen liederen werkt niet
 • Verbeterd: liederen tonen niet altijd alle regels van de verzen
 • Verbeterd: de posities en afmetingen worden niet ge-updated als een andere laag wordt geselecteerd
 • Nieuw: tijdens het genereren van de voorbeeldweergave in een sjabloon kan er niet geklikt worden. Dit voorkomt dat onderdelen maar half geladen worden.

TV-uitzendingen
Diverse verbeteringen TV-uitzendingen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost rondom het maken van TV-uitzendingen:

 • Opgelost: de knoppen voor PiP’s zijn omgedraaid
 • Opgelost: toegevoegde kliks in het draaiboek worden niet opgeslagen
 • Verbeterd: ondertiteling bij eigen lied gaat niet helemaal goed

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Onderstaande wijzigingen zijn doorgevoerd in een nieuwe versie van de software. Versie 2.2.4 kun je nu downloaden. Let op: de .msi bevat 2.2.3 als benaming. Je installeert wel gewoon 2.2.4.


Update 21-04-2023

TV-uitzendingen
Diverse verbeteringen TV-uitzendingen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost rondom het maken van TV-uitzendingen:

 • Opgelost: de beeld-naast-beeld weergave wordt niet goed uitgevoerd/klopt niet

Algemeen
Verschillende bugfixes en optimalisaties

Kleinere en grotere verbeteringen en functionaliteiten.

 • Opgelost: de komma’s tussen versnummers van liederen worden niet altijd getoond
 • Opgelost: knoppen in onderdelenlijst zijn niet altijd goed aanklikbaar
 • Opgelost: centreren van liedteksten (lied en eigen lied) lukt niet
 • Opgelost: standaard bijbelvertaling wordt niet onthouden in een sjabloon/onderdeel

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Onderstaande wijzigingen zijn doorgevoerd in een nieuwe versie van de software. Versie 2.2.3 kun je nu downloaden.


Update 19-04-2023

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Onderstaande wijzigingen zijn doorgevoerd in een nieuwe versie van de software. Versie 2.2.2 kun je nu downloaden. We adviseren om deze te installeren als je afgelopen diensten last had van problemen met bijvoorbeeld liederen.

Sjablonen / Presentaties
Selecteren coupletten werkt weer goed
Diverse gebruikers hadden last van incomplete liederen en andere issues rondom liederen. Deze zijn opgelost met de update van vandaag.

Sjablonen / Presentaties
Lagenmenu verbeterd
In het lagenmenu waren verschillende foutjes geslopen. Het verslepen en verwijderen van lagen is in deze update verbeterd. Ook kan er nu gescrold worden in het lagenmenu als dit nodig is.

Sjablonen / Presentaties
Teksten plakken vanuit Microsoft Word
Het plakken van teksten uit Microsoft Word in bijv. een tekstvlak of eigen lied werkte niet lekker. Het plakken is in deze update verbeterd.

TV-uitzendingen
Diverse verbeteringen TV-uitzendingen
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs opgelost rondom het maken van TV-uitzendingen:

 • Opgelost: ingestelde weergaven bij titeldia’s en inhoud worden niet overgenomen
 • Opgelost: gekozen weergaven en cameraposities zijn niet direct als standaard in te stellen
 • Opgelost: nieuw toegevoegd (tekst)blok bij ‘tekst over beeld’ kan niet verwijderd worden
 • Opgelost: bij meer dan 2 regels ondertiteling worden de teksten halverwege afgebroken
 • Opgelost: zonder cameraposities kun je de camerapop-up in de software nu ook openen
 • Verbeterd: pop-up voor camerabediening en het toevoegen van cameraposities
 • Toegevoegd: namen cameraposities onder ‘Shortlist cameraposities’ in een onderdeel

Presentaties
Fade-overgang beamerpresentaties instelbaar
In de sjabloon-instellingen kun je onder het kopje ‘Beamers / TV-schermen’ nu aangeven of je de overgangen op de beamer met een fade wilt laten verlopen. Standaard staat dit uit.

Database
Eindstrepen bij notenbalken
De eindstrepen van notenbalken (einde couplet) waren weggevallen. Deze zijn weer toegevoegd.

Terug naar dashboard in de software
Het terugkeren naar het dashboard vanuit de software is vaak gemeld. Deze button levert helaas soms een foutmelding op. Daarom hebben we de button er voorlopig uitgehaald, totdat we gevonden hebben waardoor de fout optreedt. Je kunt nu de software sluiten en weer opnieuw openen om een andere presentatie te openen in de software.


Update 14-04-2023

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Na de lancering van TV-uitzendingen hebben we enkele issues opgelost in de software. Je kunt nu de nieuwste versie van de software (2.2.1) downloaden.

Sjablonen
Tekst in tekstvakken wordt weer getoond
De inhoud van tekstvakken in titeldia’s werd niet altijd goed getoond. Dat is in deze update opgelost.

Sjablonen / Presentaties
Bijbelvariabelen worden weer gevuld
De variabelen voor bijvoorbeeld een bijbelboeknaam werd niet overgenomen in standaard variabelen. Dat is in deze update opgelost.

TV-uitzendingen
Weg te filteren achtergrondkleur werkend gemaakt
Als je zelf een weg te filteren achtergrondkleur had ingesteld (bijv. blauw i.p.v. groen) in de instellingen, dan werd deze niet overgenomen. Dat is nu wel het geval.

Sjablonen / Presentaties
Caching-issue opgelost
Het kon voorkomen dat je bij het laden van een presentatie of sjabloon een tekstversie van KerkBeamer te zien kreeg. Dat hebben we verholpen. Ervaar je toch nog problemen, verwijder dan zelf even de cache van je browser. Op deze pagina staat hoe dat werkt in jouw browser.


Update 12-04-2023

Belangrijke update | Installeer de nieuwe software en open alle onderdelen in het sjabloon »

Software
Belangrijke update KerkBeamer 2.0 Software
Er is in deze update veel veranderd in KerkBeamer. Hierdoor is het noodzakelijk om de nieuwste versie van de software (2.2.0) te downloaden en te installeren in de kerk, voor de eerst volgende dienst. Versie 2.1.4 werkt vanaf vandaag niet meer. Bekijk op deze pagina alle ins en outs.

Sjablonen / Presentaties
Meerdere tekstblokken, liederen en bijbelteksten in één onderdeel
Combineer alles met alles. Je kunt per onderdeel nu meerdere teksten, liederen en bijbelteksten toevoegen. Maar ook andere combinaties zijn mogelijk; liederen bij video’s en bijbelteksten bij PowerPoints. Hierdoor kun je maken wat je maar wilt.

Sjablonen / Presentaties
Teksten verdelen vernieuwd
Doordat je alles met elkaar kunt combineren en door de komst van TV-uitzendingen, hebben we het verdelen van teksten moeten vernieuwen. Hierdoor worden ook verschillende lengtes teksten netjes verdeeld over de dia’s en weergaven als ondertiteling en tekst-over-beeld.
Doordat het verdelen van teksten is aangepast kan het zijn dat bestaande onderdelen in sjablonen en standaard liturgieën niet goed meer werkt. Hierdoor dien je elk onderdeel te openen weer te sluiten. Bekijk op deze pagina de details.

KerkTV-uitzendingen
TV-uitzendingen maken met KerkBeamer
De langverwachte update is er… Je kunt met KerkBeamer nu ook je kerkTV-uitzendingen vormgeven. Stel weergaven als ondertiteling en tekst over beeld in en bepaal hoe de kerkTV-uitzending er uitziet. Op deze pagina vind je meer informatie over deze update en een snelstart.
Het maken van TV-uitzendingen is een optie. In de sjablooninstellingen kun je dit activeren. Wil je dit niet gebruiken, activeer de instellingen voor TV-uitzendingen dan niet. Je blijft KerkBeamer gebruiken zoals je gewend bent en ziet geen weergaven of andere TV-gerelateerde functies.

Sjablonen
Instellingen voor TV-uitzendingen
In een sjabloon vind je onder “Sjablooninstellingen” nu ook instellingen voor het maken van TV-uitzendingen. Hierin bepaal je hoe je voor een sjabloon de TV-uitzending wilt bedienen.

Sjablonen
Weergaven kiezen en vormgeven
Per onderdeel in de onderdelenbibliotheek kun je aangeven welke weergaven je wilt gebruiken in de TV-uitzending. Zodra een weergave geactiveerd is kun je die in de bewerkpop-up vormgeven. Maar je kunt ook onze standaard vormgeving gebruiken.

Sjablonen
Cameraposities kiezen
Per onderdeel in de onderdelenbibliotheek kun je een shortlist van cameraposities maken, die je wilt kunnen gebruiken in de TV-uitzending.

Presentaties
TV-uitzending bewerken in een presentatie
Als de instellingen voor TV-uitzendingen aan staan en je bij onderdelen weergaven gedefinieerd hebt dan kun je in een presentatie nu ook de TV-uitzending bekijken en verder voorbereiden voor de dienst. Kies aan de rechterkant weergaven en cameraposities. Via de button voor TV-uitzendingen bovenin zie je precies hoe de TV-uitzending eruit komt te zien. Per onderdeel in de onderdelenlijst of dia in de wachtrij kun je de huidige en volgende weergaven aanpassen.

Sjablonen
Indeling sjabloon gewijzigd
Zodra je een sjabloon opent zie je een nieuwe indeling. De onderdelen staan links, de standaard liturgie is naar rechts verhuisd. Dit past beter bij de werkwijze: eerst onderdelen aanmaken en vormgeven, daarna de standaard liturgie vullen. De knop ‘instellingen’ is verdwenen. In plaats daarvan vind je de verschillende menu-items nu links onderaan in het scherm.

Sjablonen / Presentaties
Tabellen toevoegen
Wil je teksten netjes onder elkaar uitlijnen? Vanaf deze update kun je dat doen door een tabel toe te voegen in een onderdeel.

Sjablonen / Presentaties
Teksten en titels samengevoegd
De blokken ‘teksten’ en ‘titels’ bleken nog wel eens verwarrend. Vanaf nu is er nog maar 1 blok voor teksten. Doordat je meerdere blokken kunt toevoegen kun je zoveel teksten toevoegen als je wilt.

Algemeen
Optimalisatie en verbeterpunten
In deze grootste update sinds de lancering van KerkBeamer 2.0 hebben we tal van verbeteringen doorgevoerd. Dit merk je aan bugs die zijn opgelost, tekstwijzigingen, (snelheid)optimalisaties en (kleine) toevoegingen in functies.


Update 11-01-2023

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Er zijn verbeteringen doorgevoerd aan de software. Zo hebben we de stabiliteit verder verbeterd en zijn de hieronder genoemde updates ook in de software beschikbaar. Wij adviseren je om versie 2.1.4 voor zondag te installeren in de kerk.

Sjablonen / Presentaties
Tekstgrootte onder notenbalken aanpasbaar
Naast de algehele grootte van de notenbalken kun je nu ook alleen de tekst van het lied onder de notenbalken vergroten. Je vindt deze optie bij een notenbalk onder ‘Opmaak notenbalken’.

Presentaties
Snelheid verbeterd
De snelheid van het presentatiescherm, de bibliotheek met sjabloononderdelen, de onderdelenlijst en de bewerkpop-up zijn flink verbeterd. Dit is gerealiseerd door het opbouwen van alle onderdelen in het presentatiescherm te vernieuwen.

Algemeen
Verschillende bugfixes en optimalisaties

Kleinere en grotere verbeteringen en functionaliteiten.

 • Opgelost: cursieve teksten, ‘HEER’ en versnummers in bijbelteksten hebben geen spatie aan de voorkant
 • Opgelost: de dropdown met bijbelvertalingen onthoudt niet welke vertaling geselecteerd is
 • Opgelost: als een tekstvlak ‘te klein’ was wordt een lege dia aangemaakt
 • Opgelost: in de standaard liturgie worden nieuwe onderdelen niet onder het actieve onderdeel geplaatst
 • Opgelost: sjablonen openen in een nieuw tabblad
 • Verbeterd: het aan- en uitzetten van vorige, volgende en huidige liedcoupletten in een liedblok is nu ook mogelijk bij de opmaak hiervan
 • Verbeterd: het aan- en uitzetten van vorige-, volgende- en huidige liturgieonderdelen in een liedblok is nu ook mogelijk bij de opmaak hiervan

Update 23-12-2022

Dashboard
Nieuw dashboard
Nadat je bent ingelogd opent er een geheel nieuw dashboard, met nieuwe functionaliteiten en een fris design, passend bij de tijd van het jaar. Dit dashboard is vooralsnog alleen zichtbaar voor kerken die alleen gebruik maken van KerkBeamer 2.0.


Update 15-12-2022

Basispresentaties / Sjablonen
Basispresentaties zijn Sjablonen geworden
Basispresentaties vormden een belangrijk onderdeel van KerkBeamer. Echter bleek deze naam ook verwarrend. Hoewel de functie anders was werd een basispresentatie regelmatig verward met een presentatie. Om meer duidelijk te maken wat je doet in een basispresentatie heten basispresentaties vanaf vandaag Sjablonen.

Sjablonen
Nieuw scherm met eigen sjablonen
Bestaande basispresentaties zijn automatisch omgezet naar sjablonen. In het dashboard vind je nu een link naar Sjablonen. Je komt in een overzicht met sjablonen, waar bestaande basispresentaties (nu sjablonen) te openen zijn.

Sjablonen
Standaard sjablonen
In het overzicht met sjablonen vind je onderaan ‘Standaard sjablonen’. Deze hebben wij gemaakt en kun je gebruiken voor het maken van een nieuw sjabloon. Zodra je een standaard aanklikt wordt deze gekopieerd naar jouw account en kun je er direct mee aan de slag.

Sjablonen
Sjablonen kopieëren en standaard instellen
In het overzicht met sjablonen kun je eigen sjablonen nu kopieëren en als standaard instellen. Blijf hiervoor even met de muis op een sjabloon staan en gebruik vervolgens de buttons bovenin.

Sjablonen
Sjabloon-instellingen uitgebreid
In de instellingen van een sjabloon zijn in het tabje ‘Algemeen’ een aantal nieuwe opties toegevoegd: publiceren, als standaard instellen en (onderaan) thumbnail kiezen. Alleen een gepubliceerd sjabloon kan gebruik worden in nieuwe presentaties. Een standaard sjabloon wordt automatisch aangevinkt bij het aanmaken van een nieuwe presentatie. De gekozen thumbnail wordt getoond in het overzicht met eigen sjablonen.

Basispresentaties
Wizard nieuwe basispresentatie weggehaald
Doordat basispresentaties niet meer gebruikt worden is deze wizard ook niet meer toegankelijk. Het maken van een nieuw sjabloon kan alleen nog door één van onze standaarden te kiezen of door een eigen sjabloon te bewerken of kopieëren.

Sjablonen/Presentaties
Standaard liturgie/onderdelenlijst verbeterd
De standaard liturgie en de onderdelenlijst zijn flink verbeterd. Zo is het overzicht in de lijsten verbeterd en sleep je onderdelen gemakkelijker in de juiste volgorde. Heb je in de presentatie een onderdeel in de onderdelenlijst aangeklikt? Dan worden nieuwe onderdelen daaronder toegevoegd.

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd aan de software. Zo hebben we verschillende stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd en is het weergeven van PowerPoints verder geoptimaliseerd.  Wij adviseren je om versie 2.1.3 voor zondag te installeren in de kerk.

Algemeen
Verschillende bugfixes en optimalisaties

Kleinere en grotere verbeteringen en functionaliteiten.

 • Verbeterd: de kleur voor het selecteren van een presentatiedatum is te licht
 • Nieuw: de bijbelvertaling wordt niet meer getoond achter bijbelteksten

Update 08-12-2022

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
In de afgelopen week hebben we meerdere meldingen ontvangen over afbeeldingen die ontbreken in de software, notenbalken die niet altijd goed getoond werden en kleuren die op de beamer niet goed doorgevoerd werden. We hebben een grote optimaliseringslag aan de software doorgevoerd, waarbij we een flink stabielere versie hebben uitgebracht. We adviseren je om versie 2.1.2 voor zondag te installeren in de kerk.

Bijbelteksten
Titel, hoofdstuknummers en versnummers verbergen
Bij een bijbeltekst kun je er in de bewerkpop-up voor kiezen om de titels in bijbelteksten, de versnummers en hoofdstuknummers te verbergen. Je vindt deze mogelijkheid in de opmaakopties in de rechter bewerkbalk.

Bijbelteksten
Opmaak bijbelteksten verbeterd
Het is nu mogelijk om bijbelteksten te centreren via ‘Tekstopmaak’. De opmaak voor (sub)titels hebben we samengevoegd tot ‘Titel’, waarbij we de opmaakfunctionaliteiten van titels ook verbeterd hebben.

Sjablonen / Presentaties
Nieuwe standaard variabelen
We hebben nieuwe standaard variabelen toegevoegd. Deze kunnen gebruikt worden om onderdeelinformatie automatisch te vullen: {{huidige-onderdeel}}, {{volgend-onderdeel}}, {{volgend-lied}} en {{volgend-bijbel}}. Hiermee kun je bijv. titeldia’s sneller en automatischer vullen.

Sjablonen / Presentaties
Randen toevoegen uitgebreid
Het was al mogelijk om randen toe te voegen aan bijv. tekstblokken, afbeelding etc. Nu kun je er ook voor kiezen waar je de rand wilt hebben; rondom of alleen boven, rechts, onder of links. Zo kun je bijvoorbeeld een lijn onder titels weergeven.

Algemeen
Verschillende bugfixes en optimalisaties

Kleinere en grotere verbeteringen en functionaliteiten.

 • Opgelost: Numeri 16 komt niet voor in KerkBeamer 2.0
 • Verbeterd: dropdows hebben nu een ‘handje’ en openen onder de juiste labels
 • Verbeterd: uploadfunctionaliteit voor achtergrondafbeeldingen in onderdelen
 • Verbeterd: coupletten met een refrein worden niet goed getoond
 • Verbeterd: weergave van liturgieblokken in de software loopt niet lekker
 • Verbeterd: algemene stabiliteit van de KerkBeamer Software
 • Nieuw: liederen en bijbelteksten zijn automatisch aanpasbaar in presentaties
 • Nieuw: in de software vind je links onderin het versienummer van de software

Update 01-12-2022

Software
Update KerkBeamer 2.0 Software
Na de lancering van de KerkBeamer 2.0 Software kwamen we nog enkele verbeterpunten tegen. Onder andere in het afspelen van video’s en het weergeven van afbeeldingen. Deze verbeterpunten zijn in versie 2.1.1 doorgevoerd.

Software
Zachtere overgang tussen dia’s
De overgang tussen de dia’s is in de presentatie en op de beamer/TV-schermen aangepast naar een zachtere fade-overgang. Dit oogt prettiger.

Sjablonen / Presentaties
Benamingen bewerkpop-up aangepast
De benamingen in de bewerkpop-up riepen nog wel eens vragen op. Zo was de kop ‘Algemeen’ meerdere keren terug te vinden. In deze update hebben we logischere namen doorgevoerd, zoals Instellingen i.p.v. ‘Algemeen’.

Software
Beamerscherm op ‘zwart’ zetten
In de software is het mogelijk om het beamerscherm op zwart te zetten. Bij de bedienknoppen vind je hiervoor een oogje. Liever een andere kleur? In de kerkstijl van een sjabloon bepaal je zelf welke kleur je wilt gebruiken.

Sjablonen / Presentaties
Liederen met meer dan 10+ coupletten
Wanneer je een lied met meer dan 10 coupletten selecteerde dan werden er geen coupletten getoond. Dat is in deze update opgelost.

Presentaties
Video’s afspelen in de presentatie
Wanneer er tijdens het afspelen van een video doorgeklikt werd, dan stopte de video, maar liep de muziek door. Dat is nu niet meer mogelijk.

Algemeen
Verschillende bugfixes en optimalisaties
In deze update zijn verschillende grote en kleine bugs opgelost.

 • Opgelost: PowerPoints uploaden in de software werkt niet
 • Opgelost: het afbreken van notenbalken gaat niet altijd goed
 • Opgelost: placeholderteksten worden getoond in de live presentatie
 • Opgelost: ge-uploadde PowerPoints worden links i.p.v. gecentreerd weergegeven
 • Opgelost: na aanpassingen in een presentatie loopt deze vast bij het opnieuw openen
 • Opgelost: de afmetingen verschillen tussen de voorbeeldweergave en het live beeld
 • Opgelost: het draaiende laadicoon draait ‘bijzondere rondjes’
 • Verbeterd: afspelen herhaalde PowerPoint’s in de software
 • Verbeterd: uitlijning teksten (voornamelijk gecentreerde uitlijning)
 • Verbeterd: weergave notenbalken op de beamer/TV-schermen
 • Verbeterd: weergave van kleuren op de beamer/TV-schermen
 • Verbeterd: presentaties afspelen in de software zonder internet
 • Verbeterd: grote achtergrondafbeeldingen toevoegen
 • Verbeterd: algemene instellingen onderdeel
 • Nieuw: de code voor variabelen {{…}} wordt in de instellingen weergegeven
 • Nieuw: nieuwe iconen voor standaard liturgie en onderdelenlijst
 • Nieuw: bij het toevoegen van een lied in een sjabloon wordt de naam aangepast

Update 23-11-2022

Software
KerkBeamer 2.0 Software
De software, waarmee je KerkBeamer 2.0 presentaties kunt afspelen in de kerk, is beschikbaar! Je download de nieuwste versie hier. Installeer in de kerk en speel jouw online aangemaakte KerkBeamer 2.0 presentatie af in de kerk. De software is nog niet geschikt voor het uitzenden van (kerk)TV-uitzendingen.

Presentaties
Voorvertoning wachtrij
In het presentatiescherm vind je onderaan een wachtrij met alle dia’s. Wanneer je met je muis stil blijft staan op één van de dia’s verschijnt er een grotere weergave van de betreffende dia. Via de play-knop kun je de dia live zetten. Via de bewerkknop kun je de dia bewerken in de bewerkpop-up. Daarnaast hebben we het scrollen uit de wachtrij gehaald en aan het begin en einde ‘vorige’ en ‘volgende’ buttons geplaatst.

Presentaties
Video’s afspelen in de presentatie
In presentaties is het nu mogelijk om video’s af te spelen. Zodra je een video live zet komt er in het voorbeeldscherm een play-button bij. Gebruik deze om de video af te spelen en te pauzeren. Via de voortgangsbalk zie je het verloop van de video.

Sjablonen / Presentaties
PowerPoints herhaald afspelen
Een presentatie voor de dienst wordt vaak herhaald afgespeeld. In KerkBeamer 2.0 is het nu ook mogelijk om PowerPoints herhaald af te spelen.

Sjablonen / Presentaties
Iconenbibliotheek onderdelenlijst
Elk onderdeel in de standaard liturgie/onderdelenlijst bevat aan de voorkant een icoon. Je kunt nu elk onderdeel zelf voorzien van een icoon. We hebben hiervoor een bibliotheek met meer dan 50 iconen beschikbaar gesteld. Deze vind je onder de algemene instellingen van een onderdeel in de bewerkpop-up.

Sjablonen / Presentaties
Aanpassingen standaard mogelijk
Per laag heb je in een sjabloon de mogelijkheid om deze wel of niet te laten aanpassen in een presentatie. We wisselden per blok met de standaard instelling. Sinds deze update is standaard elke laag aanpasbaar in presentaties. Wil je dit niet? Zet dit dan uit in het betreffende onderdeel binnen een sjabloon. Controleer in bestaande sjablonen of alles goed staat. Anders kom je in presentaties wellicht voor verrassingen te staan.

Sjablonen / Presentaties
Ondersteuning 4:3 en 16:9
De ondersteuning voor 4:3 en 16:10 liep nog niet helemaal lekker. In een sjabloon werd voor afbeeldingen en de vlakken nog 16:9 gebruikt. Ook de thumbnails werden niet goed getoond. Dit is in deze update opgelost.

Algemeen
Verschillende bugfixes en optimalisaties
In deze update zijn veel grote en kleinere bugs opgelost.

 • Opgelost: dubbele dia’s in de presentatieweergave
 • Opgelost: toegevoegde afbeeldingen worden niet direct getoond
 • Opgelost: onderdelen worden niet getoond o.b.v. voorwaarden
 • Opgelost: niet aanpasbare lagen zijn toch aanpasbaar
 • Opgelost: de volgorde in het lagenmenu wordt niet opgeslagen
 • Opgelost: laag notenbalken kan niet worden verwijderd
 • Opgelost: de knop ‘Liedtekst bewerken’ werkt niet altijd
 • Verbeterd: het zoeken en tonen van bijbelteksten
 • Verbeterd: het bewerken en tonen van notenbalken
 • Verbeterd: liturgie tonen in presentaties
 • Verbeterd: standaard icoon onderdelenlijst is niet langer het ‘huisje’
 • Verbeterd: de horizontale scrollbalk in de bewerkbalk is weg
 • Nieuw: placeholder voor notenbalken toegevoegd
 • Nieuw: tekstblokken kunnen nu ook lege regels tonen
 • Nieuw: de variabelen worden in de ingestelde volgorde getoond

Update 20-10-2022

Sjablonen
Video’s toevoegen mogelijk
Je kunt video’s toevoegen in sjablonen! Kies hiervoor in de bewerkpop-up bovenin voor ‘Video’. Nadat je een video ge-upload hebt (.MP4 of een ander formaat) kun je de video eventueel nog inkorten aan de voor- en achterkant.

Algemeen
Uploaden PowerPoint en afbeeldingen verbeterd
Het uploaden van zowel PowerPoints als afbeeldingen hebben we verbeterd. Zo zie je onder andere nieuwe placeholders en geven we meer terugkoppeling over de status van het uploaden.

Sjablonen / Presentaties
Liedteksten wijzigen mogelijk
Het is nu mogelijk om teksten van liederen te wijzigen. Je vindt de button hiervoor onderaan het bewerkscherm wanneer je een lied gekozen hebt uit de database.

Sjablonen / Presentaties
Bijbelteksten zoeken en weergeven verbeterd
Het zoeken en weergeven van bijbelteksten is verbeterd. Zo werkt het verdelen van bijbelteksten over de dia’s nu beter en kun je ook hele hoofdstukken zoeken.

Sjablonen / Presentaties
Notenbalken aanvragen en liedfouten doorgeven
Nadat je een lied gekozen hebt kun je nu ook vanuit KerkBeamer 2.0 een notenbalk aanvragen of liedfout doorgeven. Gebruik hiervoor het menu aan de rechterkant van het liedblok.

Database
Nieuwe liederen toegevoegd
Teksten onder de notenbalken werden niet altijd goed afgebroken. Dit leverde soms een lege noot op. Dit issue is opgelost. ‘Over’ wordt weer netjes ‘O – ver’.

Sjablonen / Presentaties
Notenbalken aanvragen en liedfouten doorgeven
Deze week zijn er nieuwe liederen toegevoegd aan de database. Zo hebben we o.a. het lied De mensen die we missen en ‘Alles wordt nieuw’ van Sela toegevoegd.


Update 13-10-2022

Algemeen
Snelheid en stabiliteit verbeterd
Er is flink gesleuteld aan de snelheid en de stabiliteit van KerkBeamer 2.0. In zowel sjablonen als presentaties ga je merken dat het openen van een sjabloon/presentatie, het aanmaken en toevoegen van onderdelen en het dupliceren/verwijderen sneller werkt. Hiermee is ook de stabiliteit flink verbeterd.

Sjabloon
Thumbnails sjabloon verbeterd
Onderdelen in de sjabloon kun je voorzien van een screenshots van het onderdeel. Dit doe je door een thumbnail te maken in de bewerkpop-up. De werking hiervan is verbeterd en uitgebreid met standaard thumbnails.

Sjablonen / Presentaties
Notenbalken beschikbaar
Wanneer liederen in KerkBeamer voorzien zijn van notenbalken​, dan kun je die nu ook gebruiken in KerkBeamer 2.0. Er zijn ook uitgebreide mogelijkheden beschikbaar voor het opmaken van de notenbalken. Zo kun je het lettertype, de tekstkleur, kleur van de lijnen en het soort noten aanpassen.

Sjablonen / Presentaties
Extra opmaak liedtitels
Liedtitels kunnen nu voorzien worden van extra opmaak voor verzen die al geweest zijn, het huidige vers en verzen die nog gezongen moeten worden.

Sjablonen / Presentaties
Liturgieblok gebruiken
De werking van de liturgieblokken is verbeterd. Je kunt voorgaande onderdelen, het huidige onderdeel en nieuwe onderdelen apart van elkaar opmaken. In een presentatie wordt het liturgieblok nu ook gevuld met daadwerkelijke items.

Sjablonen / Presentaties
Weergave PowerPoint verbeterd
Het weergeven van PowerPoints is verbeterd. Het issue dat alleen de eerste dia getoond werd is ook opgelost.


Update 06-10-2022

Presentaties
Ingevulde variabelen worden getoond
In een sjabloon ingestelde variabelen worden nu ook getoond in een presentatie. Bij het aanmaken van een nieuwe presentatie kan de variabele worden ingegeven. Via het instellingenmenu in een presentatie kan een variabele later ook worden aangepast.

Sjablonen / Presentaties
Standaard variabelen toegevoegd
Het is mogelijk om standaard variabelen toe te voegen in een sjabloon en te tonen in een presentatie. Bijvoorbeeld: datum/tijd van de dienst, de naam van een liedbundel of het volgende onderdeel. Bekijk hier de lijst met standaard variabelen.

Sjablonen
Beeldverhoudingen 4:3 en 16:10 ook mogelijk
Bij het aanmaken van een nieuw sjabloon kun je nu ook gebruik maken van de beeldverhoudingen (resoluties) 4:3 en 16:10. In de instellingen kun je dit ook later nog aanpassen.

Database
Beschikbaarheid liedbundels nieuwe accounts
Wanneer je een nieuw account hebt aangevraagd dan krijg je twee weken toegang tot de liedbundels. De liedbundels waren niet altijd beschikbaar. Dat is nu opgelost.


Update 29-09-2022

Presentaties
Terug naar dashboard vanuit een presentatie mogelijk
Vanuit een presentatie kun je nu terug klikken naar het dashboard. Klik daarvoor bovenin een presentatie op ‘Dashboard’.

Presentaties
Inhoud sjabloon wordt getoond in een presentatie
De in een sjabloon aangemaakte onderdelen worden nu ook daadwerkelijk getoond in de bibliotheek van een presentatie (Onderdelen > Onderdeel toevoegen).

Presentaties
Instellingenmenu toegevoegd aan een presentatie
Rechts bovenin een presentatie vind je een instellingenmenu. Hier kun je onder andere variabelen en voorwaarden aanpassen.

Presentaties
Afbeeldingen worden overgenomen vanuit een sjabloon
In een sjabloon toegevoegde afbeeldingen worden nu ook getoond in een presentatie.

Presentaties
Het juiste lettertype wordt overgenomen vanuit een sjabloon
Een in een sjabloon ingesteld lettertype wordt nu goed overgenomen in een presentatie.

Sjabloon / Standaard liturgie / Presentaties
Dupliceren onderdelen mogelijk
Het is nu mogelijk om onderdelen in een sjabloon, de standaard liturgie of presentatie te dupliceren. Hierdoor kun je een onderdeel nog een keer gebruiken.

Dashboard
Presentaties verwijderen mogelijk
Het is nu mogelijk om presentaties te verwijderen in het dashboard. Hierbij wordt ook de juiste datum en tijd getoond. Klik met de rechter muisknop op een presentatie en kies ‘Verwijderen’.

Dashboard
Dashboard op basis van gebruik ingesteld
De indeling voor het dashboard is aangepast op de gebruiker en zijn/haar rechten. Zo zie je alleen waar je toegang tot hebt. Tevens hebben we een persoonlijke tekst toegevoegd.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet