Home » Knowledge Base » Blokken » Video

Video

Een muziekvideo ter ondersteuning of een mooi luister- en kijklied. In kerkdiensten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van video’s. In KerkBeamer kun je eenvoudig video’s toevoegen aan je presentatie. Zo hoef je niet naar een aparte player om een video af te spelen.

Video(blok) toevoegen

Maak een nieuw onderdeel aan in een sjabloon/presentatie en kies bovenin voor Video. Er verschijnt een vlak met een voorbeeldvideo. In de rechterbalk kun je een video toevoegen.

Kies een video-bestand op je computer. Dit kan een .MP4-bestand zijn, maar ook andere videoformaten ondersteunen we. Deze worden door KerkBeamer omgezet naar MP4. Het uploaden kan hierdoor iets langer duren.

Zodra de video er staat kun je het vlak, via de ‘grips’ verkleinen, vergroten en verplaatsen. Via de bewerkbalk aan de rechterkant kun je eventueel afgeronden hoeken of randen toevoegen. Indien gewenst kun je ook meerdere video’s toevoegen.

Video inkorten

In de bewerkbalk kun je een video inkorten. Schuif hiervoor de schaartjes naar binnen. Je kunt ook minuten en seconden handmatig aanpassen.

Video afspelen

Nadat je in het presentatiescherm een video hebt toegevoegd kun je deze afspelen. Zodra je een video live zet komt er in het voorbeeldscherm een play-button bij. Gebruik deze om de video af te spelen en te pauzeren. Via de voortgangsbalk zie je het verloop van de video.

Ben je een sjabloon aan het maken en wil je de voorbereider een video laten uploaden? Laat dan de placeholder staan. Degene die de presentatie voorbereid en het onderdeel kiest ziet de placeholder en kan zelf een video uploaden.

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Ja!Nee, helaas niet